Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravilna prehrana

7 namirnica koje 'tope' kilograme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijeta nije proces koji traje preko noći, a treba i znati kako jesti zdravo i na način da se ne trudite vježbanjem uzalud. Donosimo 7 namirnica koje možete jesti i pritom ne misliti na kilograme.

 

1. KEFIR

Pročitajte i ovo Uskršnja jaja - 4 Tradicionalno na stolu Jedemo ih manje, a plaćamo više: Uskrs bez njih teško da je moguć Slika nije dostupna Dijeta na japanski način

Kralj fermentiranih mliječnih proizvoda kefir pun je probiotika koji će učiniti da vaš probavni sustav funkcionira puno bolje, a samim time ćete lakše i izgubiti kilograme. Kiseli krastavci i kiselo povrće imaju isti efekt.

2. JAJA

Jaja su puna bjelančevina koje su bitne za izgradnju mišića i koje tijelo brzo troši, a ne gomila ih u obliku sala. Od jaja se nećete debljati.

3. LOSOS

Ova masna riba je favorit mnogih holivudskih zvijezda i manekenki, zato što brzo daje osećaj sitosti, a pritom je i bogata omega-3 masnim kiselinama. Ove kiseline nisu dobre samo za mršavljenje, već i za srce, zglobove i mozak. Tu su i dragocjene omega-6 masne kiseline, pa bi losos bilo poželjno što češće imati na meniju.

4. KELJ

Biljka debelih, zelenih listova predstavlja nezaobilaznu namirnicu u svakom planu dijete. Kelj je alkalna namirnica, što znači da će smanjiti kiselost u organizmu, a pritom je i bogat blagotvornim vlaknima. Vlakna su bitna za mršavljenje jer će usporiti puštanje glukoze i samim time neće biti skokova inzulina. Uz sve to, kelj sadrži i puno magnezija i željeza, koji smanjuju nivo hormona stresa u organizmu.

5. ZELENI ČAJ

Danas umesto kave popijte blagotvorni zeleni čaj. Pomoći će vam u smanjivanju masnih naslaga, a pritom će vas i osvježiti. Naime, zeleni čaj pomaže rad tiroidne žljezde i poboljšava metabolizam, a taj efekt traje i nekoliko sati nakon konzumiranja.

6. JABUKE

Jabuke su jedne od najzdravijih namirnica koje bi definitivno trebalo jesti svakodnevno. Jedna jabuka srednje veličine sadrži oko pet grama vlakana, a u njoj se nalazi i pektin, koji se smatra prirodnim izgaračem masti. Nemaju puno šećera niti kalorija, a pune su vitamina te su zato savršen obrok za one koji žele smršavjeti.

7. SRDELE

Ako volite srdele, dobro za vas. Osim što je riječ o jednoj od rijetkih riba koja se može pohvaliti niskom razinom žive, ona također ima puno zdravih omega-3 masnih kiselina. Pored svega toga, predstavlja i odličan izvor vitamina B. Srdela će vam osigurati nužne zdrave masti i proteine, pa bi je zato trebalo jesti što češće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene