Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad se nisu vratili

Najveći misteriji: 5 mjesta na koja nikada ne biste trebali otići

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi smo čuli za Bermudski trokut, no jeste li znali da na svijetu postoji još nekoliko, jednako misterioznih mjesta?

Đavolje more

Pročitajte i ovo Upisne kvote i loši rezultati maturanata - 5 matematika najveći strah Istražili smo hoće li fakulteti spuštati kriterije: "Problem je jer upisujemo studente koji realno ne mogu završiti fakultet" Slika nije dostupna Havarije uvijek na istom dijelu Jadrana NEISTRAŽENI MISTERIJ Znate li gdje je hrvatski "Bermudski trokut"?

Ovdje se također radi o području trokutastog oblika smještenom uz obalu Japana, a karakteriziraju ga misteriozni nestanci, neobjašnjiva svjetla te magnetske anomalije, a čak ga i japanska Uprava za ribolov smatra opasnim. 1952. godine na to je područje poslana ekspedicija čiji je zadatak bio istražiti ovaj misterij. Pretpostavljate - nikad se nisu vratili.

Navodno je još Kublaj Kan iskusio surovost Đavoljeg mora kada je, pokušavajući napasti Japan preko ovog mora, izgubio više od 40.000 vojnika. Teorije su sljedeće - vanzemaljski oblici života, vrata nekog paralelnog svemira, Atlantida, goleme vulkanske erupcije...

Ranč Bigelow

Posjed veličine 480 hektara smješten je u američkoj saveznoj državi Utah, a neobjašnjivi događaji počeli su se zbivati još 50-godina prošlog stoljeća, no postali su sve češće kada je ranč kupio bračni par Sherman 1994. godine. Prvog dana svog boravka tamo ugledali su vuka kojem su se približili te koji im je čak dopustio i da ga pomaže, no iznenada je skočio na ogradu i ugrizao jedno njihovo janje za njušku. Terry Sherman izvadio je pištolj i pogodio vuka, no metak životinji nije naškodio. Otišao je u kuću po sačmaricu, ponovno pogodio vuka - opet ništa. Shermani su ga pokušali pronaći no njegovi tragobi odjednom su prestali kao da je nestao.

Otada su svjedočili brojnim NLO-ima, sakaćenju životinja te drugim sličnim stvarima. Ranč su na koncu prodali Robertu Bigelowu, osnivaču National Institute for Discovery Science koji i dan danas proučava fenomen ovog mjesta, piše ListVerse.

Pogledajte kako izgledaju 'vrata pakla'

Dolina San Luis

U dolini smještenoj u jugozapadnom dijelu Colorada prijavljeno je na tisuće NLO-a i na stotine unakaženih životinja. Prva među njima bila je kobila Cindy još 1967. godine koja je pronađena bez mozga. Na njoj nisu pronađene apsolutno nikakve ozljede koje bi mogle objasniti kako je mozak izvađen iz glave životinje. Slično je bilo i sa svim ostalim životinjama. Sve su unakažene, a kod nijedne nisu pronađeni nikakvi rezovi, ubodi ili tragovi krvi.

Pokrenuta je i istraga koja nikada nije dala rezultata, a neobjašnjive stvari događaju se i danas.

Benningtonov trokut

Još jedan trokut, ovaj put na jugozapadu Vermonta poprište je misterioznih nestanaka. Prvo je nestao jedan lovac, zatim rekreativka koja je krenula na pješačenje, jedan veteran te još nekoliko osoba. Sve to događalo se od 1945. - 1950. godine, a nestanci su se dogodili uvijek u periodu između 1. studenog i 20. prosinca.

Jezero Anjikunji

Ovo jezero u kanadskoj pokrajini Nunavut 1930. godine je progutalo čitavo selo. Na mjestu sela pronađeno je sve - oružje, hrana, dječje igračke, sve osim ljudi. Pronađena su tijela i 7 izgladnjelih vučnih pasa, a otvoren je i jedan grob.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene