Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Sve smo bliže Celzijevoj tridesetici, ali uskoro stiže promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravo ljetno vrijeme se nastavlja. I ponedjeljak je počeo vedro, stabilno i toplo. UV indeks bit će visok kao što je i u nedjelju bio, a to znači da osjetljivija populacija, poput djece, mogu dobiti opekline za manje od 10 minuta: zato je važno maksimalno smanjiti boravak na suncu između 11 i 16 sati. Na more idite poslijepodne. Temperatura mora na većini DHMZ-ovih postaja je 19 ili 20 stupnjeva.

Dosadašnje vrijeme i danas će podržavati polje povišenog tlaka, atmosfera će biti stabilna, a nebo će biti gotovo potpuno vedro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Sunčano je od jutra u cijeloj zemlji, a na kontinentu će tek mjestimice biti malo oblaka. Na moru, uz obalu, može biti malo bure, ali će na većini mjesta prevladavati slab vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će između 9 i 13 stupnjeva, a na Jadranu uglavnom između 15 i 20 stupnjeva.

Pretežno sunčano u središnjoj Hrvatskoj nastavit će se i poslijepodne. Bit će i toplije, tako da najviša dnevna temperatura već u ponedjeljak može porasti i do 29 stupnjeva. A očekuje se najmanje 26, slično kao i u Slavoniji. I ondje će biti sunčano i toplo, bez nekog značajnijeg vjetra.

I u gorju i na sjevernom Jadranu također će biti prilično sunčano. Sezona je iza ugla tako da možda nije loše iskoristiti malo popodnevnog sunca i poći do plaže, pošto bi ovo mogli biti posljednji dani da možete uživati u svom kraju prije nego turisti preplave obalu. U svakom slučaju, sutra će biti tek malo jugozapadnog vjetra, uz temperaturu od 25 do 28 stupnjeva.

Sunčano vrijeme naravno očekuje i Dalmaciju. Puhat će zapadnjak i jugozapadnjak, a temperatura će biti od 26 do 28 stupnjeva, dok će temperatura biti oko nešto iznad 20 stupnjeva.

Toplo i u narednim danima

Sunčano i stabilno zadržat će se do srijede, kad bi na kontinentu, i to osobito potkraj dana, ponegdje uz umjeren razvoj oblaka, moglo biti pokojeg ljetnog pljuska. Isto tako može biti i u četvrtak. Bit će toplo, a na nekim mjestima i vruće.

Na Jadranu će biti sunčano, a tek povremeno će doći do naoblačenja. I vjetar će uglavnom biti slab, u srijedu umjeren s juga. Temperatura zraka se neće znatnije mijenjati: Bit će toplo zbog čega bi i temperatura mora mogla biti viša i ugodnija.

U cijeloj Hrvatskoj bit će sunčano i toplo, a sve smo bliže i Celzijevoj tridesetici.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene