Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam osjetna promjena: Meteorolog otkriva kakvo će vrijeme biti ovog uskrsnog vikenda

U četvrtak i u većem dijelu petka prevladavat će sunčano i toplo vrijeme, a od petka na subotu očekuje se osjetna promjena vremena. Temperatura zraka zamjetno će pasti, najprije u kontinentalnom dijelu, a na Uskrs i u cijeloj zemlji. Za vikend će posvuda biti vrlo vjetrovito, osobito na Jadranu.

U četvrtak ujutro vrijeme će biti pretežno sunčano. Tijekom noći i jutra, prema otvorenom moru zapadno od Istre, ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Vjetar će većinom biti slab. Najniža jutarnja temperatura u kopnenim će krajevima iznositi od dva do sedam, na Jadranu od osam do 13 Celzijevih stupnjeva.

Ivan Čačić, prognostičar Dnevnika Nove TV, najavio je da će danju u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano i razmjerno toplo uz poslijepodnevnu temperaturu koja ponegdje može dosegnuti i 25 stupnjeva.

Sunčano i toplo bit će i u istočnim predjelima, a vjetar će ondje većinom biti slab. Temperatura će poslijepodne gotovo svugdje biti iznad 20 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku. Vjetar će većinom biti slab, a najviša dnevna temperatura iznosit će od 19 do 22 stupnja.

U Dalmaciji će vrijeme biti pretežno sunčano i toplo uz poslijepodnevnu temperaturu između 19 i 24 stupnja.

Pročitajte i ovo Rade Stojadinović, stalni sudski vještak za oružje i balistiku Konfuzna situacija Vještak za oružje i balistiku o istrazi pada drona: "Fantomskog eksploziva čas ima, čas nema. To su bedastoće. Ja to ne bih potpisao"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rade danju i noću VIDEO Spasioci u Ukrajini ispod ruševina izvukli - štene: "Vratili su ga vlasniku, koji je i sam za dlaku izbjegao smrt"

U unutrašnjosti će u prvom dijelu petka biti pretežno sunčano. Zatim sa sjeverozapada stiže naoblačenje uz mjestimičnu kišu ili pljuskove. U subotu će doći do postupnog prestanak oborine i to najprije u središnjim predjelima pa će u nedjelju posvuda biti djelomice sunčano. Za vikend će biti dosta vjetrovito uz umjeren, na udare i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. To će još povećati osjet hladnoće, osobito na Uskrs.

Na Jadranu će vrijeme na kraju tjedna biti pretežno sunčano. U subotu poslijepodne, uz više oblaka, lokalno je moguć poneki pljusak i to uglavnom u Dalmaciji. U noći na subotu zapuhat će bura koja će jačati na jaku buru, lokalno i s olujnim udarima. Temperatura zraka u nedjelju zamjetno će pasti pa će na Uskrs biti dosta hladno, svakako za duge rukave i vjetrovku.

Uskrsni ponedjeljak u cijeloj zemlji bit će hladan, no ipak manje vjetrovit. Zatim će ponovno biti sve toplije, osobito u unutrašnjosti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene