Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Par sunčanijih dana bili su samo kratka stanka od oborina: Meteorolog otkriva što nas čeka do kraja tjedna

Kiše je u srijedu bilo znatno manje nego prijašnjih dana. Bilo je i više sunčanih razdoblja, no to je samo kratka stanka od oborina jer vremenska prognoza pokazuje da je pred nama nekoliko kišovitih dana.

U četvrtak ujutro će u sjeverozapadnoj i gorskoj Hrvatskoj, te na sjevernom Jadranu i dubrovačkom području biti pretežno oblačno te je na tim područjima najveća vjerojatnost za pljuskove. S druge strane, u Slavoniji i Dalmaciji vrijeme će biti sunčano uz malo oblaka. Vjetar će na kopnu biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo. Najniža će temperatura u kopnenim krajevima iznositi između 10 i 13, a na obali od 15 do 19 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti promjenjive naoblake. Oblačnije će biti na sjeveru, a sunčanije na jugu, no posvuda su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar će okrenuti na slab sjeverni pa će biti pomalo svježe uz temperaturu od 16 do 21 stupnja.

U Slavoniji će vrijeme biti sunčano uz umjerenu naoblaku. No, lokalno će i ondje biti pljuskova, koji su najvjerojatniji u Baranji, Srijemu te na istoku Posavine. Slab jugozapadni vjetar okrenut će na sjeverozapadni, a temperatura će rasti do ugodnih 21 do 24 stupnja, rekao je tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Na sjevernom Jadranu i u gorju vrijeme će biti promjenjivo oblačno i nestabilno. Na zapadu Istre bit će najviše sunca, dok je drugdje velika vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu koji će oko Rijeke, Krka, Raba i Cresa te u Gorskom kotaru biti obilniji. Puhat će umjereno do jako jugo. Temperatura će na obali iznositi oko 22, a u gorju od 14 do 17 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo oblačno, uz dosta sunca, ali lokalno i pljuskove. Poslijepodne su vjerojatniji na sjeveru te u zaleđu, a navečer ih može biti posvuda. Ostaje toplo uz oko 24 stupnja. I dalje će puhati umjereno do jako jugo, koji će navečer malo ojačati.

Pročitajte i ovo INA - 1 četiri sata sjednice Okončana sjednica Nadzornog odbora Ine, poznato i tko su novi članovi Uprave. Smijenjeni hrvatski članovi neće dobiti otpremnine

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Održavaju se predizborni skupovi Opći izbori u BiH u nedjelju, Plenković iz Livna: "Želimo da Hrvati u BiH budu istinski ravnopravni, ni manje ni više"

U petak će u unutrašnjosti vrijeme biti još dosta promjenjivo, uz kišu i pljuskove. Za vikend će biti više sunca te će biti osjetno toplije uz temperaturu iznad 20 stupnjeva. Samo će ujutro biti maglovito.

Na obali će u petak još puhati jako jugo, često uz pljuskove, lokalno obilnije. Onda će u subotu doći do razvedravanja, no u prvom dijelu dana može biti još kiše, osobito u Dalmaciji. Temperatura se neće znatnije mijenjati.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene