Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

I sljedeći tjedan će biti kupanja na hrvatskim plažama: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Vremenska prognoza pokazuje da dolazi postupno smirivanje pa će već u nedjelju poslijepodne prevladavati sunčano vrijeme. Novi tjedan donosi nam toplije vrijeme, poglavito na moru, gdje će sasvim sigurno i u studenom biti kupača.

Nedjeljno jutro u unutrašnjosti će većinom biti oblačno, osobito na istoku te u gorju, gdje još može biti malo kiše. Isto vrijedi i za otvoreno more srednjeg i južnog Jadrana, obzirom da će se centar ciklone još uvijek nalaziti dovoljno blizu u Sredozemlju, a kasnije će odmaknuti dalje prema Grčkoj. Uz buru, koja će biti jača ujutro, slijedi smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od šest do devet, u gorju i niža, a na moru uglavnom od 10 do 15 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj u nedjelju će uglavnom biti suho, oblačnije prijepodne, dok će na sjeverozapadu više sunca biti u drugom dijelu dana. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera te će se zadržati svježe vrijeme uz temperaturu od 11 do 14 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji bit će uglavnom oblačno, no poslijepodne bez oborina. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 11 stupnjeva.

U gorju će vrijeme biti umjereno oblačno, a na sjevernom Jadranu od sredine dana pretežno sunčano. Jaka i olujna bura poslijepodne će slabjeti i prema otvorenom moru postupno okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura će na moru iznositi od 16 do 19, a u gorju svega desetak stupnjeva.

Nakon oblačnijeg jutra, i u Dalmaciji će poslijepodne većinom prevladavati sunčano vrijeme. Na mahove će puhati olujna bura koja će u drugom dijelu dana slabjeti i na otvorenom moru te okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Temperatura će većinom iznositi od 16 do 21 stupanja.

Pročitajte i ovo Valentina Baus - 1 Podaci za 2021. godinu Od čega su Hrvati umirali prošle godine? Većinom umiremo od bolesti koje se mogu liječiti

Pročitajte i ovo Tin Matić Otvorena brojna pitanja Stručnjak za trgovačko pravo o kupnji Fortenove: Otkrio hoće li biti posla za Državno odvjetništvo

U prvoj polovici sljedećeg tjedna vrijeme će u kopnenim krajevima ponovno biti stabilnije. Ujutro još može biti magle, a u poslijepodnevnim satima bit će djelomice sunčano, kao i promjenjive naoblake. Tako u ponedjeljak postoji i mala mogućnost za kap kiše. Najsunčanije će biti u utorak jer nam već u srijedu stiže malo više oblaka koji će najaviti kišu za četvrtak. Dnevna temperatura ponovno će biti u porastu, dok će jutra biti hladnija nego dosad, pri čemu po kotlinama gorske Hrvatske može biti i slabog mraza.

Na Jadranu će idućih dana prevladavati sunčano vrijeme, tek povremeno uz umjerenu naoblaku, te će se zadržati suho, i to sve do srijede, kad bi na sjevernom dijelu moglo pasti malo kiše. U ponedjeljak će još ujutro puhati slaba bura, potom sjeverozapadnjak. U utorak će vjetar biti slab pa ponegdje može biti magle, poglavito na srednjem Jadranu. U srijedu će na sjevernom zapuhati umjereno jugo. Jutra će mrvicu svježija, a danju će biti toplije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene