Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo magle, a onda...

Hoćemo li guštati na suncu? Ivan Čačić otkriva prognozu za vikend

Vremenska prognoza pokazuje da će se u petak i tijekom narednih dana nastaviti razdoblje uglavnom stabilnog i razmjerno toplog vremena.

U petak ujutro će u unutrašnjosti i dalje mjestimice biti magle. Na sjevernom i srednjem Jadranu će istovremeno biti pretežno sunčano, dok će na južnom, kao i u kontinentalnom dijelu, biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Vjetar će u nizinama unutrašnjosti biti slab, dok će u gorju puhati umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od šest do 11, a na Jadranu od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj u petak će još dio prijepodneva biti niskih oblaka, ponegdje i magle, a zatim će u većini krajeva biti barem djelomice sunčano. Vjetar će uglavnom biti slab, a poslijepodne će biti ugodno toplo uz temperaturu od 19 ili 20 stupnjeva, rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U istočnim predjelima dio prijepodneva bit će promjenljivo oblačno s dosta niskih oblaka i magle. Najviše sunčanih razdoblja očekuje se poslijepodne, kad će biti ugodno toplo uz temperaturu od 19 do 21 stupnja. I ondje će puhati uglavnom slab vjetar.

U gorskoj Hrvatskoj vrijeme biti djelomično, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorju će još prijepodne puhati povremeno umjeren do jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu podno Velebita umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, a na otvorenom moru zapuhat će mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u gorskom području iznosit će od 14 do 18, a na Jadranu od 21 do 24 stupnja.

U sjevernoj Dalmaciji vrijeme će biti djelomice sunčano, a prema jugu oblačnije, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će umjerena do jaka bura, a poslijepodne na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura, kao i na sjevernom Jadranu, iznosit će od 21 do 24 stupnja.

Pročitajte i ovo Dijana Aničić, Udruga Anđeli Djevojčica preminula u Splitu Predsjednica udruge Anđeli slomila se u Dnevniku Nove TV: "Majka i baka su dale sve od sebe. Netko mora tim ljudima pružiti predah"

Pročitajte i ovo HGSS spašavao planinara na stazi Malog princa - 4 na stazi Malog princa Bizarna situacija na planini: Vodič ostavio ozlijeđenog planinara, a ostatak grupe poveo sa sobom. U HGSS-u ogorčeni

Tijekom narednih dana će u kopnenim krajevima biti pretežno ili djelomice sunčano. Ujutro i dio prijepodneva u nizinama i po kotlinama mjestimice će biti magle. Vjetar će uglavnom biti slab, a poslijepodne u nedjelju i ponedjeljak će doći do porasta temperature.

Na Jadranu će vrijeme tijekom narednih biti pretežno sunčano i razmjerno toplo. U nedjelju ponegdje može biti jutarnje magle. Vjetar će većinom biti slab, a jedino će u ponedjeljak zapuhati umjeren sjeverozapadnjak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene