Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nas čeka do kraja tjedna? Meteorolog otkriva kojim dijelovima Hrvatske stiže kiša

U četvrtak će se preko naših krajeva brzo premještati oslabljeni atmosferski poremećaj koji će uglavnom u sjevernom dijelu zemlje donijeti mjestimičnu kišu. Zatim će u petak u unutrašnjosti stići još malo svježiji zrak, a na Jadranu će zapuhati bura, otkriva meteorolog Ivan Čačić.

U četvrtak ujutro u većini će krajeva biti umjereno do pretežno oblačno s najviše oblaka na širem riječkom području. Uglavnom će na tom dijelu povremeno biti malo kiše. U Slavoniji i Baranji ujutro će mjestimice biti magle, dok će u Dalmaciji biti djelomice sunčano. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a u unutrašnjosti će vjetar većinom biti slab. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od pet do 10, na Jadranu između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Tijekom dana će u središnjoj Hrvatskoj mjestimice, uz više oblaka, prolazno biti kiše, osobito u najzapadnijem dijelu. Krajem dana će na sjeveru doći do smanjenje naoblake. Zapuhat će ponegdje umjeren sjeverac pa će biti malo svježije nego u srijedu, uz najvišu temperaturu od 11 do 15 stupnjeva, rekao je tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV meteorolog Ivan Čačić.

U istočnim predjelima vrijeme će biti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho, premda poslijepodne ponegdje može pasti malo kiše. Zapuhat će slab i umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Poslijepodne će temperatura iznositi od 14 do 17 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu u većem će dijelu dana prevladavati oblačno vrijeme, povremeno s kišom koje će najviše biti poslijepodne. Na Jadranu lokalno može biti i pokojeg pljuska i grmljavine, a na moru će prijepodne puhati umjereno do jako jugo. Poslijepodne će vjetar okrenuti na buru koja će navečer sve više jačati pa su podno Velebita potkraj dana mogući i olujni udari. Najviša dnevna temperatura u gorskom području iznosit će od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 18 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Prijepodne će puhati slabo i umjereno jugo, a navečer se očekuje jačanje bure i to najprije na sjeveru. Poslijepodne će temperatura iznositi od 18 do 21 stupnja.

Temperatura mora vrlo je slična poslijepodnevnoj temperaturi zraka – većinom 19 ili 20 stupnjeva – što je za studeni prilično toplo.

Pročitajte i ovo Joe Biden MRTVA TRKA Joe Biden pred novinare došao radostan pa uzviknuo: "Bio je to dobar dan za demokraciju"

Pročitajte i ovo Grafiti u Zagrebu - 3 USVOJENA ODLUKA Zagreb kreće u borbu s vandalima: Počelo uklanjanje grafita, grad će platiti 100.000 kuna

U unutrašnjosti će tijekom narednih dana vrijeme biti djelomice sunčano i uglavnom suho, a u petak ujutro će biti magle. Za vikend će biti prohladno uz više magle i niskih oblaka, ponegdje i dugotrajnih uz moguću rosulju.

Na Jadranu će u petak većinom biti sunčano, no vjetrovito uz umjerenu i jaku buru. Tijekom vikenda vrijeme će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku pa će ponegdje biti malo kiše i to većinom u nedjelju. Bura će oslabjeti i okrenuti na istočnjak i jugo, a temperatura se neće puno mijenjati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene