Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meteorolog otkriva kada ćemo se približiti ljetnom vremenu

Veći dio zemlje u subotu je prekrivao sivi oblačni sloj, ali je sredinom dana došlo do kidanja naoblake. U nedjelju još uvijek neće biti posve stabilno, pa će biti mogućnosti i za poneki pljusak, no generalno bi se naoblaka posvuda trebala razbijati. Stabilnije će biti prema sredini sljedećeg tjedna, kad ćemo se prvi put ove sezone približiti i ljetnom vremenu.

U nedjelju ujutro će vrijeme biti oblačno ili promjenjivo oblačno, povremeno s kišom ili ponekim pljuskom, ponajprije u središnjim i gorskim krajevima. Na Jadranu će biti manje oblaka, no duž obale bi kasnije zato moglo biti sporadičnih pljuskova. Na moru će biti nešto bure, a južnije većinom slab vjetar promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od devet do 14, a na Jadranu od 12 do 16 stupnjeva.

Poslijepodne se u središnjoj Hrvatskoj očekuje više sunčanih razdoblja, no zapadnije može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Povremeno će puhati umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će biti od 21 do 24 stupnja.

Povoljnije poslijepodne bit će i na istoku zemlje. Ondje će najvjerojatnije biti i najviše suha vremena. Uz sunčana razdoblja, temperatura će se popeti i do 25 stupnjeva, rekao je u Dnevniku Nove TV meteorolog Darijo Brzoja.

Na sjevernom Jadranu će biti malo više sunca nego u gorju, no i u gorskoj Hrvatskoj naoblaka će se postupno kidati. Ipak, lokalne nestabilnosti tijekom dana mogu se manifestirati kroz sporadične pljuskove i grmljavinu. Na moru će puhati bura koja će navečer jačati. Najviša dnevna temperatura na moru će iznositi oko 21-22, a u gorju većinom od 15 do 20 stupnjeva.

Ponekog pljuska poslijepodne još može biti i u Dalmaciji, osobito u unutrašnjosti. Bit će i sunca, vjetar će biti slab i promjenjiva smjera, a temperatura će iznositi oko 22 stupnja.

Pročitajte i ovo Branislav Danevski i Boris Radolović Spašeno je pet osoba Detalji spašavanja posade sa prevrnute jedrilice: ''Sada me hvata panika, ali u tom trenutku razmišljao sam o tome da spasim život''

Pročitajte i ovo Radnici - 2 povoljnije zaduživanje Vlada zadovoljno trlja ruke, a HUP traži poreznu reformu: "Povećale bi se plaće"

Idućih dana će u kopnenim krajevima biti sunčanije, no početkom tjedna, uz promjenjivu naoblaku, još uvijek će biti mogućnosti i za poneki pljusak. Prema sredini tjedna će biti stabilnije, vedrije i sve toplije. Zapuhat će jugozapadnjak uz koji će temperatura već u srijedu ići preko 25 stupnjeva.

Na Jadranu će od početka tjedna prevladavati sunčano te ugodno toplo vrijeme. Tijekom noći i jutra puhat će bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. U srijedu vjetar okreće na jugozapadni pa će i na moru temperatura zraka porasti, što znači da će i more polako postajati toplije. Trenutno je između 16 i 18 stupnjeva, dakle gotovo na granici koja se može preporučiti za kupanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene