Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne treba pretjerivati

Trošite li dnevno previše lijekova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podatak je pomalo poražavajući, jer svakog dana na 1.000 stanovnika u Hrvatskoj njih 941 pije bar jedan lijek.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Pročitajte i ovo Valentina Baus i Ana Gongola Šefica udruge proizvođača lijekova Ana Gongola o proizvodnji lijekova u Hrvatskoj: "Nestašica je uvijek bilo, ali naši ljekarnici su spretni" Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje

Hrvati čini se, imaju za svaki problem odgovarajuću tabletu. Brza rješenja protiv tek i laganih simptoma bolesti, koje bi se moglo spriječiti toplim napitkom ili malo većom pažnjom o zdravlju, za Hrvate su prihvatljivija. Koliko često Vi trošite lijekove?

U odnosu na 2009. godinu, Hrvati su prošle godine podigli potrošnju lijekova za 10 posto, što pretočeno u novac iznosi gotovo 5 milijardi kuna ukupno. Sutra je i Europski dan svjesnosti o antibioticima, a kako je sezona prehlada i gripe, potrošnja lijekova će isto tako porasti.

S lijekovima, a posebice antibioticima, stoga, oprezno i uz recept liječnika. Stručnjaci ističu da se lijekove ne uzima nasumice i van vremenskih intervala, jer u protivnom lijek ne daje optimalne rezultate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene