Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Treba li HGSS naplaćivati spašavanja neodgovornim turistima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Financijska situacija HGSS sve je teža, a veliki se resursi troše na spašavanje neodgovornih posjetitelja naših planinskih vrhova...

HGSS svakodnevno nas izvještava o svojim akcijama spašavanja. U središtu priča vrlo često su i turisti koji su se u bezizlaznoj situaciji našli zbog svoje neopreznosti i neodgovornosti.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

Jučer je, tako s Biokova spašena mlada Poljakinja koja je pješačku turu odlučila 'skratiti' kroz strmu stijenu. Kada više nije mogla ni naprijed ni nazad, 40–ak metara iznad tla, srećom je uspjela dozvati pomoć jer u toj bezizlaznoj situaciji ne bi mogla dugo izdržati.

Skoro se smrznuli: Turisti s malim djetetom 12 sati hodali Velebitom, bez hrane i vode

Prije dva tjedna HGSS je na Sjevernom Velebitu spašavao obitelj koja je opakom planinom do 1400 metara nadmorske visine hodala 12 sati bez hrane i vode, u odjeći za plažu, i to s dvoje djece od kojih je jednome bilo tek šest godina.

U takve akcije najčešće je uključeno i više od stotinu spasitelja, a nerijetko se pridružuju i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na što se troše poveliki resursi koji su novim rebalansom proračuna ionako srezani.

U današnjoj temi dana pitamo vas - Treba li HGSS naplaćivati spašavanja neodgovornim turistima?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene