Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o ukidanju zaključivanja ocjena na polugodištu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od prvih poteza novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, biti će ukidanje zaključnih ocjena na polugodištu u osnovnim i srednjim školama.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Znanje nisu samo petice Problem postoji cijelu školsku godinu, ali idućih tjedana bit će sve vidljiviji: ''Djeca plaćaju preveliku cijenu'' Ilustracija NOVCA NIKAD DOVOLJNO Studenti kojima je najpotrebnije ostaju bez stipendija? Doznali smo što je pošlo po krivu

Zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Marija Lugarić najavila je kako se do ljeta planira učiniti niz promjena u administraciji koje otežavaju rad, a koje nije problem ukloniti.

'Osim što generira testomaniju i stres, polugodište i zaključivanje ocjena nepotrebno su opterećenje za nastavnike. Ukidanje nepotrebnog, ali već tradicionalnog administracijskog posla trebalo bi se dogoditi ubrzo', najavila je zamjenica ministra Marija Lugarić.

'Kroz kontakte s učiteljima i nastavnicima dobili smo razne prijedloge, a jedan od njih je i ukidanje zaključivanja ocjena na polugodištu. Skloni smo toj ideji i to je nešto o čemu ćemo vrlo brzo donijeti odluku, već u sljedećih nekoliko mjeseci'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene