Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna cijena otkupa

Što mislite o prijetnjama seljaka blokadom prometnica zbog cijene pšenice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljaci zbog cijene pšenice ponovno prijete izlaskom na prometnice.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

Ukoliko Ministarstvo do utorka ne donese odluku o minimalnoj cijeni pšenice o 1,60 kuna po kilogramu, poljoprivrednici osam županija najavili su za sutra blokadu 20-ak prometnica u kontinentalnoj Hrvatskoj. To je zaključak skupa čelnika seljačkih udruga održanog u Grabarju kraj Kutjeva, u istom mjestu gdje su se prije tri mjeseca sastali s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem kada je potpisao dogovor i najavio rješenje njihovih problema i isplatu poticaja. Oni tvrde da od toga ništa nije realizirano. Osim Ministarstva, tražit će i očitovanje Vlade.

'Sadašnja cijena od 1,35 kuna je neodgovorna i neozbiljna pa se moramo ponovno organizirati i izaći na ulicu iako naš prosvjed nije usmjeren protiv građana i sudionika u prometu', kazao je Dragutin Dukić, šef seljaka Požeško-slavonske županije. 'Realna cijena je 2,20 kuna po kilogramu pšenice, a minimalno tražimo 1,60 jer nas otkupljivači ucjenjuju što je pljačka preko naših leđa', kazao je Mato Mlinarić, predsjednik nezavisnih hrvatskih seljaka.

Podržavate li nove prosvjede seljaka blokadom prometnica?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene