Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Štedi li Vlada na pravi način?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet Ministarstava troše više nego što je potrebno, poručio je danas ministar financija Slavko Linić.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Vlada želi zagrabiti u mirovinsku štednju - 3 Mogućnosti i bojazni Vlada posegnula u džepove budućih umirovljenika, preusmjerili bi milijardu eura: "Veliki je rizik za korupciju" Ilustracija Vlada odriješila kesu Predstavljen proračun za iduću godinu: Dnevnik Nove TV provjerio tko su najveći gubitnici i dobitnici

Linić je istaknuo da hrvatski proračun ima rupu od 800 milijuna kuna pa je najavio i nove mjere štednje.

>> Linić: Imamo manjak od 800 milijuna kuna, neka ministarstva previše troše

Podsjetimo, Linić je već najavio kako će jesen biti teška i više puta izjavio nezadovoljstvo nekim pokazateljima, ali prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, s druge strane, očekuje konkretne rezultate štednje od državnih i javnih tvrtki. Neke je javno pohvalio, dok za neke smatra da nisu u dovoljnoj mjeri uštedjele.

'Zasad je najbolji HEP, najlošiji HŽ. Svi imaju šansu pokazati pomake, oni do sada nisu zadovoljavajući', rekao je početkom kolovoza Čačić i poručio kako svako radno mjesto u državnim i javnim tvrtkama mora biti produktivnom.

Štednja gdje god je moguće, bio je Linićev naputak kolegama u Vladi. Restrukturiranje, smanjenje broja radnika (ponajviše u HŽ-u), štednja na poštanskim troškovima, obavijestima o dječjem doplatku, mobitelima, papiru i uredskom materijalu te komunikacija elektroničkim putem, samo su neke od tih mjera.

Je li to dovoljno? Štedi li Vlada na pravi način?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene