Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Idete li radije u trgovački centar ili u prirodu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je danas svečano otvoren još jedan ogromni trgovački centar čije će otvaranje trajati čak četiri dana. Hrvatska je tako dobila još jedno shopping meku za pražnjenje novčanika!

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Problem pretilosti - 2 Zabrinjavajući podaci Svako treće dijete prekomjerne je tjelesne težine: Ako Hrvatska nešto ne poduzme, očekivani životni vijek djece znatno će se skratiti

Hrvatska je bogatija za još jedan trgovački centar koji na jednom mjestu nudi i više nego što možete pronaći u mnogim hrvatskim gradovima.  Odmah prvog dana mnoštvo je ljudi pohrlilo u novi mall.

Trgovačkim centrima zasigurno odgovara i činjenica da, unatoč kriti, u Hrvatskoj raste potrošnja. Naime, potrošnja je u Hrvatskoj u siječnju 2012. narasla za 1,9 posto u odnosu na 2011. Ipak, analitičari veće trošenje očekuju 2013.

Podsjetimo da su samo za blagdane u prosincu, prema procjenama Hrvatske gospodarske komore, Hrvatsi potrošili 11 milijardi kuna, pola milijarde više nego prošle godine. Mnogima je odlazak u trgovačke centre poput terapije i obožavaju trošiti! Često i novac koji zapravo nemaju.

Često se s novim potrošačkim navikama povezuje i problem pretilosti. Zabrinjavajući su i podaci da se u Hrvatskoj zadnjih godina drastično povećao broj djece s prekomjernom tjelesnom težinom kao i pretile djece, što se posebno zamjećuje kod djece mlađih dobnih skupina. Slučajno ili ne, trgovački centri puni su i u proljeće kada je vani prekrasno vrijeme i stvoreno za izlete i druženja na otvorenom.

Koji je vaš odabir, idete li radije u trgovački centar ili u prirodu?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene