Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Povratak u budućnost'

Znanstvenici na internetu traže vremenske putnike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici iz SAD-a proveli su zanimljivo istraživanje u kojem su putnike kroz vrijeme tražili na društvenim mrežama.

Znanstvenik i studentica s jednog sveučilišta u Michigenu nedavno su proveli zanimljivo istraživanje - na internetu su tražili vremenske putnike. Robert Nemiroff i Teresa Wilson vjerovali su da, ako postoje ljudi koji mogu putovati kroz vrijeme, oni bi trebali znati za neke događaje puno prije nego su se oni zaista i dogodili te su se oni fokusirali na dva događaja – komet ISON koji je otkriven u rujnu 2012. godine i izbor pape Franje iz ožujka 2013. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znanstvena studija Doznajte zašto seks s bićima iz budućnosti nije dobra ideja!

Oni su pretražili društvene mreže s posebnim naglaskom na Twitter na kojem se, napominju na CNN-u, ne može promijeniti datum objave tvita te su htjeli saznati je li itko prije otkrića kometa, odnosno izbora novog pape na Twitteru spomenuo ove događaje. Njihova je teorija da, ako je netko zaista spomenuo papu Franju ili ovaj komet prije rujna 2012. odnosno ožujka 2013., on je vjerojatno – putnik kroz vrijeme.

I to smo dočekali: Aplikacija uz koju možemo putovati kroz vrijeme

Na njihovu žalost, pretraga pojmova i hashtagova 'comet ISON', '#cometison', 'Pope Francis' i '#popefrancis' koji su objavljeni prije navedenih datuma ipak nije dala nikakvih rezultata – papa Franjo spomenut je samo na jednom blogu, ali u tekstu u kojem se nagađalo o mogućim nasljednicima pape.

No, kako su Nemiroff i Wilson napisali u svom radu, činjenica da nisu pronašli informacije o ovim događajima na Twitteru prije nego su se oni dogodili, nije nikakva potvrda da putnici kroz vrijeme ne postoje, jer oni možda žele ostati skriveni i ne žele odati svoju tajnu.

Također, oni smatraju da postoji mogućnost da putnici kroz vrijeme jednostavno ne mogu ostaviti nikakve tragove svojih ranijih putovanja, odnosno da je ljudima 'nemoguće otkriti ovakve informacije jer bi na taj način prekršili neki nama još nepoznat zakon fizike'.

U jednom intervjuu iz 2012. godine Stephen Hawking rekao je kako je on napravio zabavu na koju je pozvao sve putnike kroz vrijeme – on je pozivnice za tu zabavu poslao nakon što se ona održala, ali naravno, nitko nije došao.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene