Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Foto sabotaža'

Žene na Facebook namjerno stavljaju ružne fotografije prijateljica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje je pokazalo da žene nekad namjerno na Facebook stavljaju 'ružne i neprijatne' fotografije prijateljica te fotografije na kojima ne nose šminku

Oko četvrtine žena na Facebooku namjerno su objavile 'ružne i neprijatne' fotografije svojih prijateljica – često nakon svađe ili iz osvete, objavili su na stranici MyMemory na kojoj su proveli istraživanje nad više od 1,500 članica Zuckerbergove mreže.

Pročitajte i ovo Strani radnici Prvi put suočeni s time Poznata agencija piše o Hrvatskoj: "Napadaju ih, ismijavaju, optužuju da prijete sigurnosti... a trebat će ih čak 500.000" Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan

Također, isto je istraživanje pokazalo da oko dvije petine žena namjerno objavljuje fotografije na kojima njihove prijateljice ne nose šminku, a jedna petina njih ne želi ukloniti takve fotografije s Facebooka ako to od njih zatraži označena osoba.

Zatražila rastavu jer suprug nije promijenio status u 'oženjen'

Rebecca Huggler sa stranice MyMemory rekla je novinarima The Telegrapha kako je iznenađujuće da toliko žena stavlja fotografije na kojima njihove prijateljice ne izgledaju dobro jer je u isto vrijeme više od 65 posto njih priznalo da bi se naljutile ako bi netko na Facebooku objavio njihovu ružnu sliku te je ovo samo 'još jedan dokaz kako mnogi koriste ovu društvenu mrežu kako bi namjerno ponizili i osramotili druge osobe na Facebooku'.

Većina žena (njih oko 75 posto) kaže da uklanjaju svoje oznake s fotografija na kojima su označene i na kojima im se ne sviđa kako izgledaju te kažu da bi se naljutile na prijatelje koji objave takve fotografija na Facebooku.

Na The Telegraphu napominju da korisnici na Facebooku mogu samo ukloniti svoju oznaku, odnosno ime s fotografije koju su drugi uploadali, ali oni ne mogu izbrisati takve fotografije te će one ostati objavljene među fotografijama korisnika koji ih je objavio. Facebook ne želi brisati takve fotografije – njima je jedino bitno da objavljene fotografije ne krše njihova pravila za objavu fotografija te ih se ne tiče da li netko na tim fotografijama izgleda dobro ili loše.

Depresivci, okanite se Facebooka

Rebecca Huggler postavljanje ovakvih fotografija naziva 'foto sabotažom' te kaže da smo sigurno svi vidjeli fotografije na Facebooku za koje nam je odmah bilo jasno da se neće svidjeti osobama koje su na tim fotografijama te je zbog toga najbolje prije objave fotografija na kojima se nalaze prijatelji prvo provjeriti s njima da li je u redu da se takve fotografije objave.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene