Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'SUCK IT'

Zbog objave na Facebooku izgubio 80 tisuća dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac je od škole dobio odštetu od 80 tisuća dolara pod uvjetom da nitko ne sazna o uvjetima nagodbe, ali njegova kćer tu je informaciju podijelila sa svojih više od tisuću prijatelja na Facebooku

Patrick Snay bio je ravnatelj jedne škole u Floridi, no nakon što mu škola 2010. godine nije produžila ugovor, on se odlučio na sudsku tužbu jer je smatrao da je žrtva diskriminacije (zbog životne dobi) te da je riječ o osveti protiv njegove kćeri koja tada bila učenica te škole.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama

Kakav pametnjaković! Provocirao policiju na Facebooku pa završio u zatvoru

Sljedeće godine uspio se nagoditi s Gulliver Preparatory školom te mu je obećano 10 tisuća dolara koje mu duguju od ranije i 80 tisuća dolara odštete zbog diskriminacije. Jedini uvjet da on dobije ovaj novac jest što nagodba koju je škola sklopila s njima mora ostati u tajnosti i informacije o njoj nikada se ne smiju pojaviti u javnosti. Obitelj Snay s ovim je novcem planirala otići na putovanje u Europu, što je naročito razveselilo Patrikovu kćer Danu, kojoj su roditelji 'zaboravili' reći da nitko ne smije saznati za novac od nagodbe.

'Mama i tata Snay dobili su slučaj protiv škole Gulliver. Gulliver službeno plaća moj put u Europu ovog ljeta. SUCK IT' – ovu je poruku napisala oduševljena Dana na Facebooku na kojem ima više od tisuću prijatelja, a dio njih išao je s njom u školu u Gulliver. Njena objava na Facebooku brzo je došla i do odvjetnika ove škole na Floridi koji su, s obzirom da je prekršena stavka ugovora o tajnosti, odbili isplatiti ranije dogovorenu odštetu. Slučaj je završio na sudu koji je prošlog tjedna donio očekivanu odluku prema kojoj škola više nije dužna platiti odštetu.

Žele spriječiti djecu da unište živote na Facebooku!

Na Cnetu su prenijeli izjavu Patrika Snaya koji je novinarima rekao kako su oni bili svjesni restrikcija i kako nitko ne smije saznati o Gulliverovoj odšteti te mu je sada jasno kako je na to trebao upozoriti svoju kćer. No, s obzirom da joj je prešutio najvažniju stvar iz nagodbe, ta se informacija ubrzo proširila najvećom društvenom mrežom na svijetu, što ga je na kraju koštalo gubitka 80 tisuća dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene