Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisnici ogorčeni

Instagram će fotografije korisnika prodavati oglašivačima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od sredine siječnja Instagram će informacije i fotografije korisnika dijeliti s Facebookom, a zarađivat će prodajom korisničkih fotografija oglašivačima – bez znanja korisnika!

Instagram je objavio nova pravila privatnosti za svoju društvenu mrežu koja stupaju na snagu od 16. siječnja, a kao i uvijek kada su u pitanju privatnost i Facebook (koji je vlasnik Instagrama), milijuni korisnika imaju velikih razloga za zabrinutost.

Naime, na Mashableu upozoravaju da nova pravila privatnosti Instagramu omogućuju dijeljenje korisničkog sadržaja i informacija 's kompanijama koje su dio grupe kojoj pripada i Instagram' - ovaj se dio prvenstveno odnosi na Facebook te će se informacije s Instagrama sada dijeliti i sa Zuckerbergovom mrežom.

Fotografije s Instagrama na Twitteru neće izgledati kao prije!

No, čini se da niti to nije najgore što će od sredine siječnja donijeti Instagram (iako će sigurno razljutiti korisnike koji ne žele imati veze s Facebookom i ne žele da se njihove informacije prikazuju na ovoj mreži) te se puno opasnijim čini dio vezan uz prava korištenja sadržaja s Instagrama.

Naime, Chis Taylor s Mashablea kaže da ova prava dopuštaju Systromu (osnivaču Instagrama) i Zuckerbergu da podatke, lajkove i fotografije s Instagrama prodaju oglašivačima bez ikakve kompenzacije korisnicima koji su objavili te fotografije i – bez njihova znanja.

Teoretski, ovo bi moglo dovesti do situacije da ćete u budućnosti, kada pregledavate internetske stranice, možda naići na oglase na kojima će se nalaziti vaše fotografije koje ste objavili na Instagramu te će oglašivači te fotografije (na kojima će se možda prikazivati i sami korisnici ili članovi njihovih obitelji) iskoristiti kako bi prodali neki proizvod.

Zuckerbergova milijarda dolara razljutila milijune korisnika!

Ovo pravilo nalazi se pod stavkom 'Prava' novih pravila privatnosti u kojima se kaže da korisnici pristaju na to da druge kompanije mogu plaćati Instagramu za prikazivanje korisničkih imena, lajkova i fotografija (zajedno s povezanim podacima), dok korisnici neće dobivati nikakvu kompenzaciju.

Iako u pravilima privatnosti stoji da su korisnici i dalje vlasnici svojih fotografija (Instagram ima pravo na njihovo korištenje i zaradu na račun njih) i da će korisnici i dalje moći kontrolirati tko će imati pristup dijelu njihova sadržaja, brojni su korisnicima na forumima i komentarima na internetskim stranicama već najavili da bi ovakva pravila privatnosti mogla biti kraj njihova korištenja Instagrama te da će se okrenuti nekim drugim mobilnim aplikacijama sa sličnim mogućnostima poput Flickra i Twittera koji je nedavno nadogradio mobilne aplikacije s mogućnošću uređivanja fotografija s foto filterima. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene