Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje stručnjaka

Još više sigurnosnih prijetnji: Ucjene, još opasniji Trojanci i sofisticirani cyber napadi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci za internet sigurnost, tzv. cyber-policajci otkrivaju kakve nas sve opasnosti čekaju u 2013. godini.

Stručnjaci iz velike tvrtke za internetsku sigurnost McAfee najavljuju kako će se u 2013. godini povećati broj sigurnosnih prijetnji na internetu, a bit će i bolje tehnološki razvijene što će naše gadgete dodatno pogoditi, piše PCworld.com.

Pročitajte i ovo Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje Ilustracija točno u podne Nemojte se uznemiriti, Hrvatskom će odjeknuti sirene: Pogledajte o čemu je riječ

Na udaru bi se posebno mogli naći smartphonei i tableti, a najviše problema mogli bismo imati s takozvanim ucjenama. Ucjene funkcioniraju po principu da vam haker zaključa mobitel, a potom od vas traži određenu svotu novca ne bi li vam ponovno dozvolio pristup podacima s mobitela. 'Kod ovih napada teško je korisnicima znati hoće li im uređaj biti osposobljen i nakon što isplate otkupninu', upozoravaju stručnjaci.

>> Amerikancima se sprema 'cyber Pearl Harbor'?!

Isto tako, upozoravaju da bi Trojanci mogli postati još opasniji tako što će se spojiti s mobilnim crvom te će na taj način zaraziti software bez obzira na to je li korisnik skinuo zaraženu aplikaciju ili nije.

Cyber-policajci su se osvrnuli i na napade Anonymousa te rekli kako smatraju da će njihova aktivnost kroz 2013. godinu izblijedjeti, ali naglašavaju kako to ne znači da će hakerski aktivizam u potpunosti nestati. Ipak, kažu kako će cyber napadi na političke i vojne institucije postati sofisticiraniji, a cyber kriminal još opasniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene