Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže na ekrane telefona

Twitter priprema konkurenta Facebooku Home?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Twitteru razmišljaju o softveru sličnom Facebooku Home koji bi na početne ekrane telefona koji rade na Androidu prikazivao obavijesti s Twittera

Glasine o telefonu kojeg priprema Facebook internetom su kružile godinama, a Zuckerberg je nedavno, umjesto samo jednog telefona, predstavio Facebook Home, softver namijenjen korisnicima telefona koji rade na Androidu koji će milijunima korisnika donijeti novitete s Facebooka na početni zaslon njihovih telefona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Praćenje i ciljani oglasi Facebook će prikazivati reklame na ekranima pametnih telefona! Slika nije dostupna Predstavljen i HTC First Zuckerberg predstavio Facebook Home za Androide!

Pogledajte sedam najvažnijih događaja u povijesti Twittera!

Facebook Home trenutno je dostupan korisnicima samo nekih modela Android pametnih telefona, a o sličnoj opciji, odnosno o prikazivanju tvitova na početnom ekranu pametnih telefona sada razmišljaju i u Twitteru. Tako je Michael Sippey iz Twittera na jednoj konferenciji odgovarao na pitanja o navodnom Twitter telefonu te je rekao kako u njegovoj kompaniji prate puno stvari na Androidu, a jedna od tih stvari je i Facebook Home.

'Volio bih tamo vidjeti i tvitove. Pa ćemo vidjeti', rekao je Sippey i time pokrenuo glasine kako i Twitter priprema verziju Facebook Homea putem koje bi se tvitovi i druge obavijesti s ove mreže prikazivale na početnom ekranu pametnih telefona.

Na Business Insideru kažu kako je, za razliku od npr. iOS-a, Android otvoren sustav koji developerima omogućuje razvoj aplikacija s dubokom integracijom u sam operativni sustav koje zamjenjuju klasičan početni ekran Androida – na tom principu radi Facebook Home, a mogao bi raditi i Twitterov softver.

Zuckerberg predstavio Facebook Home za Androide!

Za razliku od Facebooka na čijem se ekranu prikazuju obavijesti, statusi i fotografije prijatelja sa Zuckerbergove mreže, korisnici Twittera bi na svojim mi početnim ekranima, među inim, mogli pratiti i obavijesti povezane s hashtagovima i tako pratiti određene teme/događaje koji ih zanimaju.

Michael Sippey nije dao neke konkretnije informacije vezane uz njihov potencijalni softver tako da još nije poznato je li ova kompanija uopće počela s njegovim razvojem, odnosno kada bi ga mogli predstaviti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene