Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čega su se sjetili!

Tajne službe špijunirale građane preko Angry Birdsa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agenti su preko aplikacije čak mogli doznati koje je seksualne orijentacije svaki korisnik.

Američke i britanske tajne službe špijunirale su građane i preko aplikacija za pametne telefone, a čini se da su najveću 'rupu' našli u mega popularnoj igri Angry Birds, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje prijavite policiji! HZZO upozorava na pokušaje prijevare građana, lopovi su sve domišljatiji Trezorski zapisi - 1 Sigurna zarada Stiže nova tranša trezorskih zapisa - posudite državi novac i zaradite: "Kamata je atraktivna"

Naime, podaci koji cure s nove generacije aplikacija za iPhone i Android navodno uključuju čak i podatke koje je seksualne orijentacije vlasnik uređaja, te općenito kakve su im seksualne navike. Među tim podacima su agenti, prema pisanju Guardiana, mogli čak saznati bizarnosti, poput primjerice je li vlasnik uređaja swinger.

Američki sud: Program špijuniranja NSA vjerojatno neustavan

To se sve nalazi u dokumentaciji koju je Guardian dobio od Edwarda Snowdena, a među slajdovima je posebno zanimljiv jedan koji jasno pokazuje koliko su tajne službe zainteresirane za društvene medije. Na slajdu naime piše: 'Korisnik stavlja na društvenu mrežu fotografiju koju je snimio mobitelom. Što sve iz toga možemo izvući?'

Na slajdu je zapisan i odgovor: 'E-mail adresu, broj telefona, popis prijatelja, kojeg operatera koristi, što sve ima spremljeno na mobitelu i podatke s osobnog računala kojeg korisnik ima kod kuće'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene