Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galaxy S4 mini

Stiže manja i jeftinija verzija Galaxyja S4

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ljubitelje Samsunga kojima je Galaxy S4 preskup stiže model S4 mini koji nema tako napredan hardver, ali će imati manju cijenu

Iz Samsunga su se nedavno pohvalili kako su u manje od mjesec dana isporučili više od deset milijuna komada svog top modela pametnog telefona Galaxy S4, a sada su predstavili i njegovu manju, lakšu i jeftiniju verziju – Galaxy S4 mini.

Samsungov rekord: Isporučeno više od deset milijuna Galaxyja S4

Za ovaj model u Samsungu kažu da je, iako je hardverski slabiji od Galaxya S4, iznimno snažan i moćan uređaj koji će sigurno privući brojne ljubitelje Samsunga koji žele ‘Galaxy iskustvo’ po prihvatljivijoj cijeni. Galaxy S4 mini dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 4,3 inča rezolucije 960x540 piksela, radi na dvojezgrenom 1,7GHz procesoru, ima 1,5GB RAM-a te 8GB interne memorije koja se može dodatno proširiti microSD karticama kapaciteta do čak 64GB tako da se maksimalna količina memorije može povećati na više od 70GB, što bi trebalo zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike.

Rezolucija stražnje kamere iznosi 8MP, dok se s prednje strane nalazi 1,9MP kamera za video razgovore, a iz Samsunga kažu da će se ovaj model isporučivati u verzijama s podrškom za 3G i 4G (ovisno o tržištu) te će biti dostupna i verzija s dva utora za SIM kartice.

Osim naprednog hardvera, Galaxy S4 donosi i zanimljive softverske inovacije te će u dijelu tih opcija moći uživati i vlasnici Galaxyja S4 mini – poput mogućnosti snimanja fotografija za zvukom, dijeljenja glazbe s vlasnicima drugih Samsungovih telefona putem Group Playja, S Translatora i drugih opcija.

Pogledajte SVE OPCIJE Galaxyja S4 koje nema iPhone 5!

Ovaj telefon, kao i svi Galaxy modeli, radi na Googleovom mobilnom operativnom sustavu Android te će se isporučivati s posljednjom verzijom 4.2.2 Jelly Bean.

Više informacija o Galaxyju S4 mini kao i prve dojmove novinara o ovom telefonu trebali bi saznati najkasnije 20. lipnja za kada je Samsung najavio konferenciju na kojoj će predstaviti nove mobilne uređaje iz Galaxy i Ativ serije. Cijena i datum dolaska na tržište S4 mini telefona još nisu poznate.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene