Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuna kontrola

Stigla mreža za roditelje: Mogu provjeravati poruke i pozive i dok je mobitel ugašen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji u Velikoj Britaniji od danas su u mogućnosti u potpunosti kontrolirati mobilne telefone svoje djece.

Nova mobilna mreža majkama i očevima obećava potpunu kontrolu mobitela njihove djece - čitanje tekstualnih poruka, kontrolu s kim razgovaraju i koje internetske stranice posjećuju, pa čak i uključenje ili isključenje mobitela bez obzira na to gdje se njihova djeca u tom trenutku nalazila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

>> Znate li gdje najčešće gubite mobilne telefone?

Kreator ove usluge je tvrtka Bemilo, a svoje će usluge pružati putem Vodafone mobilne mreže. Ideja je roditeljima pomoći oko nasilničkog ponašanja i seksualnog uznemiravanja, ali i korištenja mobitela za vrijeme nastave. Usluga, koja je namijenjena djeci u dobi od 8 do 16 godina, roditeljima na neki način vraća kontrolu nad njihovom djecom. 

Roditelji koji se prijave u Bemilo sustav mogu odmah postaviti zabrane za mobitel svog djeteta koristeći internetsku stranicu kojoj samo oni mogu pristupiti, a koja je direktno povezana sa SIM karticom u mobitelu. Tako da, ako dijete želi dodati novog prijatelja u kontakte to ne može učiniti bez dozvole roditelja. Sve SMS poruke koje je dijete poslalo ili primilo roditelji također mogu vidjeti čim se ulogiraju na internetsku stranicu, čak i ako ih je dijete u međuvremenu izbrisalo iz mobitela. 

Roditelji će također moći namjestiti i tajmer za paljenje ili gašenje - primjerice za vrijeme trajanja nastave ili u kasnim noćnim satima. No, bez obzira na to djeca će poziv roditeljima moći ostvariti - uvijek, a ova će usluga roditelje stajati od 2,95 funti mjesečno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene