Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici tvrde

Skinite se s maila, živjet ćete duže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želite smanjiti razinu stresa i ostati fokusirani na poslu? Možda bi svom mailu trebali dati - odmor.

Sveučilište Kalifornija u Irvineu i američka vojska u 'urbanom okruženju u uredu' prate brzinu rada srca zaposlenika te koliko često 'otvaraju i mijenjaju prozore'. Došli su do zaključka da su zaposlenici koji često provjeravaju svoj mail kontinuirano u 'stanju visoke pripravnosti'. Također, puno češće im pažnja skreće s posla kojeg rade od 'mail apstinenata'.

Pročitajte i ovo Mislav Bago u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U DNEVNIKU NOVE TV Mislav Bago: "Ovo je ozbiljan problem za Dalić i Plenkovića. Po nekim informacijama, idućih dana krenut će lavina mailova" Rad na računalu (Foto: Guliver/Thinkstock) Oprez! Ne otvarajte Finin mail o ''pokretanju ovršnog postupka", radi se o phishingu

>> Internet stvara ovisnost kao i cigarete i alkohol

'Otkrili smo da kada maknete mail iz života zaposlenika oni ne rade toliko stvari odjednom i puno su manje pod stresom', kazala je profesorica informatike s UCI-a Gloria Mark. 'Oni koji nemaju mail se osjećaju bolje, rade svoj posao bolje, fokusirani su i manje vremena gube na prekide'. 

Ipak, znanstvenici priznaju i jednu manu 'mail apstinencije' - zaposlenici bez maila se ponekad osjećaju pomalo izolirano. No, kada rade zajedno s 'ovisnicima o mailu' osjećaj izoliranosti je manji jer im oni mogu prenijeti ključne informacije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene