Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bežično punjenje

Punjenje jednog mobitela pomoću drugog!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanska tvrtka Winstream predstavila je dvosmjerno bežično punjenje na dodir, koje funkcionira uz pomoć posebnog čipa koji omogućuje da dva mobilna uređaja koriste bateriju jednoga, tako da se međusobno dodiruju.

Prilikom prve demonstracije ovog izuma, dva iPhonea s ugrađenim čipovima za dvosmjerno punjenje bili su prislonjeni jedan na drugoga. Jedan iPhone korišten je da napuni bateriju drugog, nakon čega su postavke na čipovima zamijenjene te se ponovno napunio prvi iPhone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi da mu grije kuću Srbin od 44 limenke piva napravio aparat koji mu grije cijelu kuću Slika nije dostupna ON JE MALI GENIJALAC HOĆE LI GA HRVATSKA ZADRŽATI? Tek mu je 14, a ima izum koji spašava živote

Tvrtka Winstream, tajvanski proizvođač tehnologije napajanja, kaže kako će ovi čipovi za punjenje biti dostupni na tržištu do rujna ove godine. 'Čip je veličine kontaktnih leća, tako da ih proizvođači tableta i mobitela mogu lako ugraditi u svoje uređaje', rekao je direktor prodaje Kevin Chi.

>> I OVO su izumili!

Naglasio je kako su veće baterije snažnije prilikom ovakvog bežičnog punjenja, tako da bi učinkovitije bilo laptopom ili tabletom puniti mobitel, a ne obrnuto, iako je i to moguće

Cijena ovog čipa bit će oko 4 dolara. Chi je rekao kako već traju pregovori s mnogim velikim proizvođačima koji su zainteresirani za čip. Također, Chi je istaknuo kako bežično punjenje osigurava jednaku brzinu i učinkovitost kao da uređaj punite pomoću uobičajenog punjača.

>> Ovaj KOD je zapravo izum bake Jele iz Like?

Tvrtka Winstream, koja je započela razvoj bežičnog punjenja prije pet godina, smatra kako je ovaj proizvod prvi koji nudi dvosmjerno punjenje. Izum je predstavljen na najvećoj izložbi tehnologije u Aziji, pod nazivom Computex, koja se održala na Tajvanu početkom lipnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene