Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neil Armstrong

Otvorio dušu i prvi put progovorio o misiji na Mjesec!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatiji svjetski astronaut i prvi čovjek koji je kročio na površinu Mjeseca, Neil Armstrong, prekinuo je dugogodišnju šutnju i dao iznimno rijedak intervju - australskom računovođi.

Od legendarne misije Apollo 11 1969. godine, Armstrong je vrlo nerado pričao o tome, iako je ta misija bacila čitav svijet u trans. Otad, Armstrong je dao svega par intervjua, a sada je 82-godišnji bivši astronaut otvorio dušu za australski Certified Practicing Accountants.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

Intervju a Armstrongom traje punih sat vremena, a u njemu je Armstrong progovorio o misiji, šansama koje su im tada davali za povratak te današnjem stanju u istraživanju svemira, kao i smanjenju budžeta NASA-i.

"Mjesec dana prije nego što smo krenuli s misijom, odlučili smo kako smo dovoljno sigurni u sebe da napravio taj pokušaj... spuštanje na površinu. osobno sam mislio kako imamo 90 posto šanse za siguran povratak na Zemlju, ali isto tako samo 50 posto šanse za uspješno slijetanje na Mjesec iz prvog pokušaja", rekao je Armstrong za CPA u intervjuu, koji je snimljen prošle godine, ali je tek ovog tjedna objavljen na internetskim stranicama CPA.

Šef CPA Alex Malley predložio je intervju Armstrongu tijekom njegovog posjeta Australiji prošle godine i pomaganju u organizaciji 125. obljetnice CPA. Armstrong je pristao i progovorio o svemu.

Pričao je o svojem ocu i o vrlinama koje je naslijedio od njega. "Najveća stvar koju me naučio jest poniznost, njegova predanost timu, poštovanje prema drugima i iznimno poštovanje koje je pokazivao prema Rusima. Za mene je to bilo čudesno", rekao je Armstrong.

Jedan dio intervjua možete pogledati i u niže priloženom video no čitav intervju pogledajte OVDJE.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene