Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popularan BlackBerry

Pogledajte koje telefone koriste svjetski lideri!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obama, Cameron i Angela Merkel ne odvajaju se od BlackBerryja, francuski predsjednik voli iPhone, dok je Kim Jong-Un snimljen s HTC-om

Kanadski BlackBerry već se dugo vremena nalazi u velikim problemima te je ova kompanija odavno izgubila bitku s Androdima i iPhoneom koje su prihvatili i poslovni korisnici koji su ranije bili najodaniji korisnici BlackBerryja. No, iako njihove telefone koristi sve manji broj 'običnih' korisnika, iz BlackBerryja se mogu pohvaliti kako se od njihovih telefona ne odvajaju neki od najmoćnijih ljudi na svijetu, poput predsjednika SAD-a Baracka Obame.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Slika nije dostupna Nisu ih ni obavijestili Nevjerojatan gaf australske vlade: Podaci svjetskih čelnika procurili putem emaila!

Blackberry ipak u Obaminom džepu

Obama, jednako kao i britanski premijer David Cameron, zahtijevali su da nakon što preuzmu nove dužnosti zadrže svoje BlackBerry pametne telefone pri čemu je Obamin glasnogovornik Robert Gibbs tada rekao kako nitko ne može nagovoriti Obamu da odustane od korištenja BlackBerryja.

Iako i danas koristi ovaj telefon, situacija bi se uskoro ipak mogla promijeniti jer su nedavno objavljene informacije kako bi Obama mogao početi koristiti drugu platformu (Android) te navodno razmišlja o pametnim telefonima Samsunga i LG-a. BlackBerry koristi i bivša prva dama SAD-a – Hillary Clinton, ali i još jedna od najmoćnijih žena svijeta, Angela Merkel. Ona je dugo vremena koristila Nokijin model 6210 Slide, a na Telegraphu napominju kako je prošle godine snimljena s BlackBerryem Z10 (naravno, modeli koje koriste svjetski lideri dodatno su zaštićeni sigurnosnim softverom kako bi se spriječilo njihovo prisluškivanje).

Francuski predsjednik Francois Hollande ljubitelj je Applea te u svakodnevnom radu koristi iPhone 5, dok je Vladimir Putin (koji je često govorio kako mu mobitel nije potreban jer bi stalno zvonio) snimljen s modelom MTS-Glonass 945, 'ruskim odgovorom na iPhone'.

Oni su najiščekivaniji ove godine!

Kim Jong-Un dugo je hvalio 'nacionalni ponos Sjeverne Koreje', model Arirang koji je baziran na Androidu, no tijekom jednom sastanka prošle godine on je koristio HTC-ov Butterfly, a tajlandska premijerka Yingluck Shinawatra navodno koristi čak pet pametnih telefona, od čega je jedan od njih Appleov iPhone 5.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene