Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lak plijen za provalu u račune

Ovo su najgore lozinke u 2012. godini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljene su najgore lozinke koje se koriste za pristup mailovima i drugim online računima, a najčešće korištena lozinka u 2012. godini je - password

Sigurnosni stručnjaci godinama upozoravaju internetske korisnike na važnost kompliciranih lozinki i korištenje različitih lozinki za različite račune s kojima će uspješnije spriječiti provalu u njihove mailove, Facebook, Twitter i druge online servise, no veliki broj njih i dalje odabire najjednostavnije lozinke koje je iznimno lako hakirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobri savjeti Lozinke koje NIKAKO ne biste smjeli koristiti! Slika nije dostupna Maksimalna sigurnost OVAKVE lozinke su budućnost!

Nova tehnologija će vam šifre čitati s dlana!

Kompanija SplashData, na temelju prikupljenih podataka o ukradenim lozinkama koje su hakeri objavili na internetu, objavila je popis najpopularnijih, odnosno najgorih lozinki korištenih u 2012. godini. Kao i prošle godine, na prvom mjestu na ljestvici lozinki koje se najčešće koriste za pristup online računima nalazi se - 'password'. U odnosu na prošlu godinu, nepromijenjene su i druga i treća pozicija na kojima se nalaze lozinke '123456' i '12345678' koje, smatraju na Gizmodu, pokazuju da su ljudi i dalje nevjerojatno lijeni pri odabiru lozinki.

S obzirom na popularnost ovih lozinki, često za provalu u tuđe račune nisu potrebna nikakva hakerska znanja ili programi, već je nekad za pristup tuđim računima dosta uz korisničko ime samo ukucati neku od lozinki s ove liste.

Saznajte kako zaštititi mailove boljim lozinkama

U odnosu na prošlu godinu, pojavile su se i neke nove lozinke na top 25 popisu najgorih lozinki, među kojima su 'jesus', 'password1' i 'ninja'.

Izvršni direktor SplashDate Morgan Slain kaže da objavom ovih informacija, odnosno najgorih lozinki žele upozoriti korisnike na veliki rizik koji takve lozinke predstavljaju za sigurnost njihovih podataka te se nadaju da će, kada vide koliko su njihove lozinke ranjive, promijeniti lozinke i na taj način povećati sigurnost svojih računa i osobnih podataka.

Ovo je dvadeset i pet najgorih lozinki u ovoj godini:

1. password
2. 123456
3. 12345678
4. abc123
5. qwerty
6. monkey
7. letmein
8. dragon
9. 111111
10. baseball
11. iloveyou
12. trustno1
13. 1234567
14. sunshine
15. master
16. 123123
17. welcome
18. shadow
19. ashley
20. football
21. jesus
22. michael
23. ninja
24. mustang
25. password1

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene