Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katalog nastanjivih egzoplaneta

Ovi planeti bi mogli postati 'nova Zemlja'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji mogućnost da se na sedam planeta Mliječne staze nalazi neki oblik života smatraju stručnjaci.

Katalog nastanjivih egzoplaneta (HEC) slavi svoj prvi rođendan, a znanstvenici kažu kako je nadmašio njihova početna očekivanja u potrazi za 'novom Zemljom', prenosi Daily Mail. Abel Mendez, jedan od stručnjaka na projektu, kaže kako su u prvoj godini planirali u katalog dodati jedan ili dva planeta, no kako je ovo zaista izvrstan rezultat.

Pročitajte i ovo Teleskop Kepler (Foto: NASA/Ames Research Center/Wendy Stenzel) Predstavljanje u četvrtak NASA ima novo "veliko otkriće" u lovu na egzoplanete, ovaj put pomogao im i Google Slika nije dostupna U zviježđu Labud Kepler pronašao signal prvog egzomjeseca izvan našeg Sunčevog sustava?

>> Curiosity možda pronašao organske tragove na Marsu

Mendez je dodao kako se ovaj uspjeh može zahvaliti uglavnom sve boljoj tehnologiji kojom se koriste astronomi. 'Puno se puta pojavljuju vijesti o otkriću planeta s potencijalnim oblicima života, pa je sve to malo zbunjujuće, zato je bitno imati ovaj katalog u kojem će sve biti jasno navedeno', kaže Mendez.

Znanstvenici kaži kako je do sada otkriveno gotovo 80 egzoplaneta koji su dovoljno blizu svoje zvijezde kako bi se na njihovoj površini nalazila tekuća voda. Ovo su planeti za koje astronomi smatraju kako bi mogli postati 'nove Zemlje':Gliese 581dHD 85512bKepler 22bGliese 667CcGliese 581gGliese 163cHD 40307g

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene