Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kroz Googleove naočale

Ovako izgleda pogled u budućnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stranicama Quore jedan je korisnik opisao kako izgleda pogled kroz Googleove naočale budućnosti koje bi mogle zamijeniti pametne telefone

Neki novinari i analitičari smatraju da će se s vremenom smanjiti važnost pametnih telefona i da ćemo većinu funkcija za koje nam danas služe telefoni obavljati na pametnim naočalama.

Pročitajte i ovo PR ADRIALECE Provodite puno vremena na računalu ili pametnom telefonu? Vaše su oči u opasnosti, ali evo što možete učiniti... PR OPTIKA GHETALDUS Neodoljivi Bolon u Ghetaldus optici

Takve je naočale prošle godine predstavio Google i najavili su da će se one već tijekom sljedeće godine pojaviti u prodaji, a slične naočale navodno razvijaju Microsoft i Apple.

Bliži se kraj pametnih telefona? OVO će ih zamijeniti!

Iako su se na mreži do sada pojavile brojne informacije o Googleovim naočalama, još nije u potpunosti poznato koje su sve mogućnosti ovog uređaja i što se sve točno može raditi s njima. Na Business Insideru kažu kako je nedavno na Quori postavljeno pitanje o tome što se konkretno vidi kada se gleda kroz Google Glass, a na to pitanje odgovorio je Soumya Mohan iz Pursuita koji je ove naočale isprobao na jednoj Googleovoj konferenciji.

On je rekao da, kada je stavio i upalio naočale, na ekranu s njihove gornje desne strane pojavio se popis nekih opcija (napisanih bijelim slovima na crnoj podlozi) poput opcije za snimanje fotografija i videa te za glasovni poziv. S obzirom na male dimenzije ekrana, na njemu se može vidjeti popis od samo četiri ili pet opcija u isto vrijeme, a kada želite vidjeti ostale opcije potrebno je klimati glavom prema gore ili dole kako bi se pojavile nove opcije.

Naočalama se upravlja glasovnim naredbama, a usprkos malim dimenzijama, one imaju i touchpad koji se nalazi s desne strane blizu uha te je moguće i na ovaj načina upravljati opcijama naočala – iako se to čini prilično nezgodno.

Mohan dodaje i da je snimanje fotografija s ovim naočalama prilično jednostavno – potrebno im je samo naočalama 'reći' da nešto snime i one će to napraviti, a snimljena fotografija pojavit će se u ekranu.

Ovako će izgledati svakodnevica!

'Iako je to bila kratka interakcija, bio sam jako uzbuđen što sam isprobao tako futurističku tehnologiju', komentirao je na Quori Mohan svoje iskustvo s Googleovim naočalama.

Kako je Google prikazao u prvom spotu s kojim je najavio ove naočale, osim fotografiranja i video poziva, one će nam omogućiti i brojne druge stvari pa će se u malom ekranu prikazivati i informacije o vremenskoj prognozi, kalendarski događaji (npr. kada ih ujutro stavite na oči pokazat će vam se koji su sastanci zakazani za taj dan), u njima će se pojavljivati poruke na koje ćete moći odgovoriti direktno iz naočala, bez korištenja smartphonea, prikazivat će se navigacijske upute i brojne druge stvari.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene