Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzor na poslu

On prati svaki vaš pokret i svaku vašu riječ na radnom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senzori koji prate svaki vaš korak i svaku riječ koju izgovorite na radnom mjestu postali su predmet brojnih rasprava o zaštiti privatnosti. Ipak proizvođač kaže kako nema bojazni od kršenja privatnosti.

Ako ste se ikada bojali da vaš šef prati svaki vaš korak i svaku vašu riječ, taj strah uskoro bi mogao postati opravdan. Tvrtka Sociometric Solutions napravila je spravice koje će pratiti produktivnost zaposlenika tijekom radnog dana i to na temelju njihovih razgovora i pokreta.

Pročitajte i ovo Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari Društvena mreža Tik Tok - 2 U laži su kratke noge Lagala šefu da ima koronu, ali razotkrio ju video koje su objavile prijateljice. Sada joj prijeti otkaz

Radi se o senzoru kojeg zaposlenici nose na odjeći i koji tijekom dana sakuplja informacije na temelju kojih se stvaraju metapodaci u svrhu poboljšanja radne efikasnosti i produktivnosti zaposlenika i cijele tvrtke, piše Business Insider.

>> Ovo su stvari koje vaš šef NE želi čuti...

Senzori mjere ton glasa (ne snima se što zaposlenik govori nego kojim tonom se služi), pokrete pa čak i držanje osobe za vrijeme komunikacije s drugima. Cilj je sakupiti podatke koji će pokazati što čini neku tvrtku ugodnom za rad.

Iako su ovi senzori već izazvali neke kontroverze, proizvođač tvrdi kako nema bojazni od narušavanja privatnosti. Iako se podaci uzimaju individualno, oni se kasnije anonimiziraju kako bi pružili metapodatke i time zaštitili privatnost. Kako god bilo, bit će zanimljivo pratiti kako će zaposlenici prihvatiti cjelodnevno praćenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene