Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča o uspjehu

On je kineski 'Steve Jobs'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska tvrtka Xiaomi Technology bajkovita je priča o uspjehu.

Manje od tri godine od osnutka kineska tvrtka Xiaomi Technology, koja se bavi proizvodnjom pametnih telefona, vrijedna je 4 milijarde dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sad ih imaju 315 Drastično porastao broj kineskih milijardera Slika nije dostupna Xiaomi sve popularniji Evo što ZAPAD mogu naučiti od 'kineskog Applea'!

Tvrtku često uspoređuju s Appleom, a njezina osnivača Leija Juna s Appleovim osnivačem Steveom Jobsom. Leijev stil odijevanja sličan je onom pokojnoga Jobsa. Nosi, naime, traperice i crnu majicu. Tvrtka mu se bazira uglavnom na latentnom kopiranju Appleovih proizvoda i marketinške strategije.

>> Evo zašto će Samsungov Galaxy S4 biti revolucionaran!

'Kineski me mediji nazivaju kineskim Steveom Jobsom', govori Lei. 'Shvatit ću to kao kompliment, ali takva usporedba zapravo stvara veliki pritisak. Xiaomi i Apple dvije su potpuno različite kompanije. Xiaomi se bazira na internetu i ne radimo iste stvari kao Apple', prenosi Business Insider Leijeve riječi.

Tvrtka je već prodala 300 tisuća najnovijih modela pametnih telefona, koje su u prodaju pustili u listopadu. Njihov telefon, nazvan Xiaomi phone 2, ima neke karakteristike Samsungova Galaxyja S3 i Appleova iPhonea 5, ali mu je cijena upola jeftinija od iPhonea. Kopiranje ili ne, prosudite sami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene