Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Samsungovo tajno oružje!

Odgovor Appleu: Samsung ima velike planove za Galaxy S5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi model iz Galaxy S serije stiže početkom sljedeće godine, a trebao bi imati ekran qHD rezolucije, skener zjenice očiju, 64-bitni procesor i čitač otisaka prstiju

Apple je u rujnu predstavio novi model iPhonea koji su mnogi novinari proglasili trenutno najboljim smartphoneom na tržištu, a nedavne informacije pokazale su da je iPhone 5S u listopadu bio najprodavaniji telefon na svijetu, ispred iPhonea 5 i Samsungovog Galaxyja S4.

Galaxy S5 stiže već u veljači?

Južnokorejska kompanija sada priprema nasljednika ovog smartphonea koji bi trebao donijeti neke novitete s kojima će ovaj uređaj pokušati skinuti iPhonea s trona. Informacije o novim opcijama koje priprema ova kompanija prenijeli su na BGR-u te bi prema njima Samsung trebao predstaviti Galaxy S5 ranije u odnosu na prijašnja očekivanja, negdje tijekom veljače.

Kao što se ranije već spominjalo, ova kompanija trenutno radi na nekoliko verzija Galaxy telefona, od čega bi neke trebale imati plastično kućište, dok bi najjača verzija trebala imati metalno kućište (neke su prijašnje glasine čak govorile da bi telefoni s metalnim kućištem trebali biti dio nove Galaxy F serije, no te informacije nisu potvrđene).

Iako se ne spominje dijagonala ekrana Galaxyja S5, za očekivati je da će ona ostati ista ili slična kao i na modelu S4 čija dijagonala iznosi pet inča, no zato bi ovaj telefon trebao imati puno višu rezoluciju – umjesto klasične HD rezolucije, S5 imat će qHD rezoluciju (2,560 x 1,440 piksela) te skener koji će identificirati korisnika na temelju zjenice očiju i na taj će način korisnici moći otključati telefon.

Ovo su Samsungovi ekrani BUDUĆNOSTI

Također, novi model Galaxyja trebao bi imati i dvije opcije koje je nedavno predstavio i Apple u svom iPhoneu 5S – čitač otisaka prstiju te 64-bitni procesor, a od ostalih opcija koje bi trebao imati spominju se i 16MP kamera s kojom bi se trebale snimati fotografije odlične kvalitete i u uvjetima slabije vidljivosti, 3GB RAM-a, 4,000 mAh baterija i posljednja verzija Androida, 4.4 KitKat.

Očekuje se da će Samsung, osim novog Galaxy telefona, tijekom prvog kvartala predstaviti i četiri nova modela tableta, od kojih su posebno zanimljivi model s dijagonalama ekrana od 12,2 i 13,3 inča. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene