Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan trojanac

Novi sigurnosni problemi za Macove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sigurnosni stručnjaci upozoravaju na Sabpab trojanac koji iskorištava propust u Javi

Nakon opasnog trojanca koji se nedavno pojavio i koji je zarazio skoro 700 tisuća Macova, pojavili su se novi sigurnosni problemi za vlasnike Appleovih računala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Posljedice su strašne Stvorili novi virus koji ubija sve koji se zaraze: "Ovo ludilo mora biti zaustavljeno prije nego što bude prekasno" Slika nije dostupna Oprez! Ne nasjedajte na ovu Facebook prijevaru, iza nje čeka virus trojanac

Graham Cluley iz sigurnosne kompanije Sophos na svom je blogu upozorio korisnike Appleovih prijenosnih i stolnih računala na opasnost od novog trojanca nazvanog 'Sabpab' koji također iskorištava propust u Javi kao i Flashback trojanac te koji hakerima omogućava pristupanje računalima i njegovim dokumentima, upload datoteka i pokretanje nekih naredbi na njima.

Trojanac zarazio gotovo 600 tisuća Appleovih računala!

Sabpab se širi putem Word dokumenata, a do sada su otkrivene njegove dvije verzije – jedna je stvorena još u veljači, dok se druga pojavila u ožujku, no trenutno nema službenih informacija koliko je računala do sada zaraženo s ovim trojancem, iako je jasno da je ta brojka puno manja nego u slučaju Flashbacka.

Najbolji način zaštite od sigurnosnih problema jest konstantna nadogradnja softvera – Apple je prije nekoliko dana izdao novi update s kojim je popravio propuste u Javi te iz ove kompanije svim korisnicima preporučuju da ga što prije downloadaju i time izbjegnu probleme s trojancima.   

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene