Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neriješeni problem

Nove tehnologije tinejdžeri koriste za - zlostavljanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlostavljanje među tinejdžerima u korak je s novim tehnologijama, pokazuje istraživanje koje je među kanadskim adolescentima provela agencija Ipsos koja je utvrdila da se s rastom broja mobilnih telefona među tinejdžerima mijenjaju metode 'bullyinga'.

Prema rezultatima istraživanja zlostavljanje u školskim dvorištima i dalje je neriješeni problem koji raste zahvaljujući novim metodama pa sada svaki peti kanadski tinejdžer gleda kako se putem društvenih mreža zlostavlja njegov vršnjak a gotovo svaki deseti na svoj je račun pročitao neprimjerene komentare na društvenim mrežama.

>> Škole uvode zabranu korištenja mobitela za vrijeme nastave

'U prošloj godini značajno je porastao broj tinejdžera sa smartphoneima što svakako daje veće mogućnosti za nekontrolirani pristup društvenim mrežama nego ikad dosad', kaže Dave Pierzchala iz Ipsosa u Vancouveru.'To samo pokazuje koliko je važno biti toga svjestan i podučavati o zlostavljanju i kako se tome oduprijeti ako ste tinejdžer'.

'Ti rezultati pokazuju da se zlostavljanje 'oči u oči' pretvara u 'cyber zlostavljanje' i 'smartphone zlostavljanje', dodaje Pierzchala. Istraživanje je obuhvatilo 422 kanadska tinejdžera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera Ilustracija Pornografija, mržnja, nasilje Web detektivi prijavili više od 300 opasnih i neprimjerenih sadržaja na internetu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene