Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budućnost inoviranja

Nova Shift konferencija: Gosti uspješni tech poduzetnici i inovatori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shift Konferencija objavljuje novu skupinu od pet govornika te konačno i lokaciju – galerijski prostor koji datira iz 18-og stoljeća tik uz zidove palače stare 1.700 godina.

Danas Shift konferencija pokazuje koliko je zapravo jedinstven događaj u ovim krugovima. Centar Splita čini rimska Dioklecijanova palača stara 1.700 godina, a kako bi sudionici što bolje osjetili taj ambijent, odlučeno je da mjesto održavanja konferencije bude što je moguće bliže palači – dobrodošli u Galeriju umjetnina Split.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

>> Hrvatska pamet osvojila svijet!

Galerija umjetnina nalazi se tek 50-ak metara od starih zidina slavne palače. Ipak, i ona sama dio je hrvatske povijesti – sagrađena je 1794. kao bolnica, a tek je 1931. godine prenamijenjena u Galeriju. Uz ovakvo povijesno okruženje zaista možemo reći kako Shift posjetitelje vraća u povijest kako bi prikazao budućnost inoviranja.

Popis govornika postaje sve duži, a ovaj put naglasak je na poduzetničkom kapitalu. Eleftherios Diakomichalis menadžer je u SoundCloud-u, najpoznatijoj audio platformi. S diplomama iz statistike s AUEB-a i RSM-a te UC Davis-a, posljednjih nekoliko godina bavi se povezivanjem analize podataka, društvenog weba i zvuka, a trenutno uživa u glazbenoj revoluciji koju je SoundCloud izazvao u Berlinu.

Pietro Bezza osnivač je i partner u Connect Ventures-u, mladom investicijskom fondu iz Londona, fokusiranom na poslove vezane uz Internet. Njihove investicije uključuju imena kao što su Citymapper, Nitrogram, Yourgrind, Urli.st. Prethodno je osnovao i vodio Neo Network, prvi player za digitalnu zabavu, kasnije prodan Zodiak Mediji. Također, Pietro ima više od pet godina iskustva u marketingu i to u Kraftu i BBDO-u.

Feross Aboukhadijeh je programer, dizajner, nastavnik, inovator, a bavi se i istraživanjem računalne sigurnosti. Specijalizirao se u web programiranju, poglavito višim programskim jezicima i browserima. Autor je Youtube Instant-a koji je zabilježio milijun posjetitelja u prvih 10 dana od pokretanja, a ponudu za posao uputio mu je sam CEO Youtube-a Chad Hurley. Feross je fasciniran ljudskim mozgom, psihologijom, online edukacijom, proširenom stvarnošću, a u posljednje vrijeme peer-to-peer tehnologijom i WebRTC-om. Diplomirao je na Stanfordu, a radio je za Quoru, Facebook i Intel, kao i istraživao interakciju računala i ljudi na Stanfordu.

Fadi Bishara osnivač je Blackbox-a, startup akceleratora iz Silikonske doline, a ima viziju pružiti potporu i pomoć u poslovanju poduzetnicima, bez obzira na to gdje se oni nalaze. Fadi je također i partner u Sinbad Ventures-u, fondu koji investira u startupe u ranim fazama razvoja i to iz Arabije. Prije osnivanja Blackbox-a, Fadi je bio osnivač i CEO techVenture-a, a uz to je savjetnik i mentor u nizu akceleratora kao što su SeedCamp, HackFwd, StartupBootcamp, StartupChile, Skolkovo Startup Academy i nizu drugih globalnih inicijativa.

Werner Zahnt partner je u SpeedInvest-u, fondu koji raspolaže s 10 milijuna dolara namijenjenih startupima u ranim fazama. Werner je fokusiran na due diligence vezan uz startupe te financijski menadžment i menadžment proizvoda, a ima vrijedno znanje i iskustvo u inženjerstvu i menadžmentu, kao i u području financija.

Shift konferencija održat će se 23. i 24. svibnja u Splitu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene