Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi uspjeh

Hrvatska pamet osvojila svijet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjajne vijesti donijeli su hrvatski inovatori. S prestižne ruske izložbe inovacija u Moskvi, u jakoj konkurenciji, kući su se vratili s 18 odličja. Svi hrvatski izlošci, prošli su zapaženo, a nove ideje otvorile su veliko rusko tržište - narudžbe za proizvode već stižu. Evo čega su se domišljati Hrvati dosjetili!

Hrvatska pamet još je jednom osvojila svijet. Razloga za sreću imaju svi. 'Poslovni partneri su vidjeli da imamo jako zanimljive inovacije, tako da su neke inovacije već na izložbi prodane', rekla je Ljiljana Perišić, predsjednica saveza inovatora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhunsko rješenje Hrvatski izum koji bi mogao uvelike promijeniti ljetovanje na Jadranu Slika nije dostupna Primjer uspjeha NAŠE JE NAJBOLJE Pogrešna politika koči razvoj inovatora, no oni osvajaju svijet

Osobna iskaznica s dvije fotografije, i to je moguće. Zlatna medalja i posebno priznanje za vrhunsku zaštitu. 'Pod dnevnim svjetlom vidimo portret, a pod infracrvenim vidimo profil te iste osobe, što je nemoguće napraviti bez ove metode, dokument koji ima sliku s takvom zaštitom', objasnila je Jana Žiljak Vujić, inovatorica.

>> Ovo su najbolje hrvatske inovacije!

Ne bi samo osobne iskaznice mogle imati dvostruke fotografije. I službeni dokumenti ovom metodom mogu se jednostavno zaštititi. 'Radi se o dinamičkom zaštićivanju dokumenata. To možete koristiti u javnobilježničkim uredima, uredima za certifikaciju u uredima za izdavanje veoma važnih dokumenata, za domovnice', rekao je Klaudijo Pap, inovator.

Bogato rusko tržište Marko je osvojio komadom plastike, koji zamjenjuje brodske čvorove. Zlatnom medaljom, ali i onim važnijim - poslovnim kontaktima okitio se i Dražen Vulama. Kartica koja neutralizira zračenje mobitela, pravi je hit u Rusiji.

'Jedna od istraživanja koja smo radili o djelotvornosti kartice rađena je upravo u ruskom institutu Imedis iz Moskve', rekao je Dražen. Brojna odličja, odličan su dokaz domaće inovativnosti. No, ono najvažnije vrata velikog Ruskog tržišta širom su otvorena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene