Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razglednice iz hladne pustopoljine

NASA-in rover Curiosity aktivan i na Foursquareu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako tumara hladnom pustopoljinom Marsa, NASA-in rover Curiosity slijedi trendove sa Zemlje. Ima svoj korisnički račun na Foursquareu i svako malo se prijavljuje na njega.

Foursquare je aplikacija za mobilne uređaje bazirana na prijavi lokacija na kojima se korisnik trenutno nalazi, primjerice, ako se korisnik nalazi u trgovini ili restoranu, može drugima dati do znanja da je tamo i što radi pomoću te aplikacije. Za svaku prijavu lokacije na Foursquareu, korisnik dobiva korisničke bodove i ponekad značke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo čudo na Crvenom planetu FOTO Nova fotografija s Marsa otvorila brojna pitanja Slika nije dostupna Ima života? Misteriozna svjetlost na Marsu: Što je to snimio Curiosity?

>> Škotsko selo dobilo 'blizanca' na Marsu

Curiosity se s Marsa ulogirao na Forsquare jučer i prijavio u kojem dijelu pustoši Crvenog planeta se nalazi. Možda zvuči nebitno, no korisnici Foursquarea tako mogu pratiti kretanje rovera, dok se on kotrlja polako po površini Marsa, prenosi popsci.com.

Kako NASA ističe, korisnici Foursquarea moći će dobiti i posebne 'značke' ako posjete laboratorije, muzeje i znanstvene centre koji prate rad Curiosityja. NASA inače koristi spomenutu aplikaciju još od 2010. godine, kad je astronaut Doug Wheelock postao prvi čovjek koji je prijavio svoju lokaciju putem Foursquarea iz svemira, odnosno Međunarodne svemirske postaje.

Krater Gale, u kojem se nalazi Curiosity, na Foursquareu je naveden pod kategorijom 'veliko prostranstvo', a tim znanstvenika koji vodi misiju rovera, već je objavilo i par savjeta za moguće buduće posjetitelje Marsa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene