Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže u lipnju ili listopadu

Je li ovo novi iPhone?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je umjetnik na temelju dosadašnjih glasina napravio slike koje pokazuju kako bi novi iPhone mogao izgledati

Glasine o iPhoneu 5 čitamo već više od godine dana, a Apple bi ga mogao predstaviti već tijekom sljedećeg mjeseca na WWDC konferenciji ili najkasnije do listopada ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna Jeftina kopija punjača iPhone joj EKSPLODIRAO u ruci: Umalo izgubila vid!

Kao i uvijek do sada, nema nikakvih službenih informacija o novom modelu Appleova telefona, ali zato na internetu možemo pročitati brojne glasine oko potencijalnih opcija novog iPhonea. Na Mashableu su objavili slike kako bi ovaj telefon mogao izgledati, a koje je na temelju svih dosadašnjih glasina napravio umjetnik Jon Fawcett u suradnji sa stranicom FuseChicken.

Dvije su glavne novosti koje bi iPhone 5 trebao imati – prva je toliko spominjani ekran veće dijagonale, a druga je novi materijal od kojeg će ovaj uređaj biti napravljen – LiquidMetal kojeg je Apple licencirao prije dvije godine od kompanije Liquidmetal Technologies. S ovim materijalom koji je 'lagan kao plastika, a izdržljiv poput aluminija', Appleov telefon trebao bi biti lakši, tanji i izdržljiviji.

Fawcettov iPhone tanak je samo 7mm te ima ekran dijagonale 4 inča (mnogima je najveća zamjerka aktualnom modelu iPhonea upravo premali ekran dijagonale 3,5 inča, dok noviji konkurentski modeli imaju ekrane s dijagonalom od 4,7 ili čak 5,2 inča).

Ostale opcije ovog koncepta Appleova telefona uključuju i poboljšane kamere – stražnja rezolucije 10MP i prednja rezolucije 5MP te čak četiri zvučnika. Apple bi u novi iPhone mogao implementirati još neke tehnologije poput podrške za LTE koja će omogućiti brže surfanje internetom te NFC, bežičnu komunikaciju na malim udaljenostima koja se najčešće koristi za mobilno plaćanje.

Naravno, sve su ovo još samo nagađanja te nećemo imati nikakvih konkretnih informacija prije nego Apple i službeno predstavi iPhone 5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene