Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Acer Iconia B1

Može li ovaj tablet ugroziti dominaciju iPada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mreži su se pojavile fotografije tableta kojeg priprema Acer i čiji bi glavni adut trebala biti cijena od samo 99 dolara

Iako tržištem tableta i dalje dominira Appleov iPad, konkurencija na njemu sve je veća te su korisnicima dostupni sve kvalitetniji i jeftiniji uređaji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će Nexus tablet? Googleov tablet stiže tek u srpnju? Slika nije dostupna Kako će reagirati Apple? Googleov tablet u potpunosti će promijeniti tržište!?

Stižu 'ubojice iPada'

Apple je na te uređaje reagirao predstavljanjem manjeg modela iPada koji ima dijagonalu ekrana od 7,9 inča i povoljniju cijenu od 329 dolara, ali ta je cijena i dalje previsoka u odnosu na konkurentske uređaje poput tableta koje su predstavili Amazon i Google.

Amazonov osnovni model Kindle Fire tableta tako košta 159 dolara, dok se početni model Googleova Nexusa 7 može kupiti po cijeni od 199 dolara, no ako je vjerovati glasinama koje su se posljednjih dana pojavile na internetu, početkom sljedeće godine stiže jedan od najpovoljnijih tableta na tržištu koji bi korisnike trebao osvojiti prvenstveno cijenom od samo 99 dolara.

Fotografije ovog uređaja prvo su objavljene na benchmark.rs forumu, a kako prenose na Wall Street Journalu, njihovu su autentičnost potvrdile i ‘osobe povezane s ovim projektom’. Iconia B1 tablet trebao bi imati ekran dijagonale 7 inča rezolucije 1024x600 piksela i radit će na 1,2GHz dvojezgrenom procesoru te su u Aceru su na njemu navodno počeli raditi početkom jeseni, nakon što su Google i Amazon predstavili svoje jeftine tablete.

Apple pao na samo 50 posto: Tableti s Androidima sve popularniji!

Prema informacijama koje su objavili na Digitimesu, Acer nije jedina kompanija koja priprema ovako jeftin tablet te o uređaju čija bi cijena trebala iznositi samo 99 dolara navodno razmišljaju i u Googleu.

Iako modeli poput iPada i Amazonova Kindlea Fire HD imaju napredniji hardver, brojnim korisnicima je ipak najbitnija cijena tako da bi Acer i Google, ako zaista predstave tablete koji će se prodavati po cijeni od samo 99 dolara, mogli zauzeti veliki dio tržišta i možda čak s vremenom ugroziti Appleovu dominaciju na tržištu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene