Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uložio u škole

Mark Zuckerberg uči srednjoškolce kako izgraditi biznis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što je izgradio jednu od najrespektabilnijih kompanija u svijetu, šef Facebooka Mark Zuckerberg također uči srednjoškolce kako izgraditi biznis.

Povodom jučerašnjeg događaja na kojem je predstavljen novi Facebook Home, Steve Levy iz Wireda objavio je intervju s Markom Zuckerbergom u kojem je osim činjenica o novom domu za Facebook istaknuo i neke druge zanimljivosti koje do sada nisu bile poznate.

Pročitajte i ovo Vrtić u Vinkovcima - 1 Slavonija ne izumire Nakon 40 godina novi vrtić u gradu na istoku Hrvatske: Imat će i vlastitu solarnu elektranu Regionalni znanstveni Centar - 4 STEM obrazovanje Jug Hrvatske dobio važan centar za učenike: Ovo je priprema za budućnost

Naime, Levy je upitao Zucka o njegovim značajnim dobrotvornim prihodima na što je on odgovorio: 'Bill Gates mi je dao savjet: Nemoj samo poklanjati novac - to je nešto za što je potrebna praksa kako bi bio dobar u tome. Pa zašto onda čekati? Imam posao koji mi oduzima 99 posto vremena, dakle nemam vremena za vođenje fondacije. No s druge strane mogu imati pristup za ulaganje kao što se radi s rizičnim kapitalom, odnosno ulaganjem u ljude. Uložio sam u Newmark škole jer stvarno vjerujem u guvernera i gradonačelnika!'.

>> 'Raj za oglašivače': Facebook će prikazivati reklame na ekranima pametnih telefona!

No Levyija je zanimalo zašto ulaganje u edukaciju, na što je Zuck odgovorio da je njegova supruga bila predavač kada je diplomirala na Harvardu, te kako on predaje u srednjoj školi u East Menlo Parku.

Možda malo iznenađujući odgovor Mark je nadopunio 'Svaki tjedan učim ih kako izgraditi poduzeće. Svakog utorka prođemo kroz jednu vještinu, te svaka grupa ima jedan projekt. Kada završi nastava, oni dođu u Facebook i prodaju svoje proizvode!'

Powered by Zimo

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene