Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Leg-gun

Malo drugačiji selfie: Ovo je najnoviji trend na društvenim mrežama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski umjetnik i aktivist objavio je selfie u kojem drži nogu kao pušku, a ovaj se trend brzo proširio društvenim mrežama

Jedan od najvećih trendova na društvenim mrežama posljednjih godinu dana, ponajviše na Facebooku i Instagramu, su selfie fotografije te se često čini da su brojni korisnici postali opsjednuti selfijima te ne propuštaju niti jedan događaj bez da se fotografiraju i tu sliku objave na internetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U samom srcu Pekinga VIDEO Masovna tučnjava na terasi kineskog restorana Slika nije dostupna Snimio prosvjednike Kineski disident Ai Weiwei: Prosvjedi protiv Japana 'pripremljeni'

Tijekom posljednjeg tjedna društvenim mrežama proširio se još jedan trend za kojeg je zaslužan kineski aktivist i umjetnik Ai Weiwei. On je snimio i na Instagramu objavio selfie u kojem drži nogu kao – pušku, a iako nije poznato što je ovaj umjetnik s tim htio reći, njegovi brojni fanovi diljem svijeta počeli su imitirati tu pozu (nazvanu leg-gun) i objavljivati ovakve fotografije.

A mislili ste da ste vidjeli najbolji selfie ikada...

Na Cnetu kažu kako je ova njegova fotografija vjerojatno povezana s nedavnim obilježavanjem 25 godina studentskih prosvjeda na trgu Tiananmen u Pekingu i njegovim općenitim prosvjedom protiv kineske vlade. S obzirom da on nije komentirao ovu pozu, brojni korisnici društvenih mreža imaju vlastite interpretacije njegovog 'leg-guna' (što mu je možda bila i namjera) pa su tako neki uz svoje selfije dodali oznaku #endgunviolence.

Koliki je njegov utjecaj na ljude u brojnim zemljama najbolje govori podatak da je ova fotografija potakla korisnike diljem svijeta na konverzaciju vezanu uz diktaturu i nasilje, a mnogi je smatraju simbolom slobode i umjetnosti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene