Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio 6,510 dolara

Kinez zbog video igara upao u dugove pa – prodao bubreg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije dvije godine jedan je mladić prodao bubreg kako bi kupio iPad, a ovog je mjeseca jedan Kinez prodajo bubreg kako bi platio dugove povezane s video igrama

Svjetsku je javnost šokirala priča iz Kine iz lipnja 2011. godine kada je jedan mladić odlučio prodati bubreg kako bi kupio novi iPad, a jedan se Kinez sada odlučio na isti potez kako bi platio nagomilane dugove.

Pročitajte i ovo Verlon Robinson očajnički želi spasiti suprugu koja umire: Nudi pick up i prikolicu, pa čak i bubreg bilo kome tko može pomoći (Foto: Verlon Robinson) U braku 25 godina Očajnički traži nekoga tko može pomoći njegovoj umirućoj ženi: Na poklon ponudio čak i bubreg Slika nije dostupna U Hrvatskoj na presađivanje organa čeka 1.500 ljudi

Prema informacijama nekih kineskih medija koje su prenijeli na Ubergizmu i Kotakuu, 18-godišnji Zhang tijekom posljednjih mjeseci upao je u 'dugove koji su povezani s video igrama' (nigdje se ne spominje podatak o konkretnom razlogu zaduživanja), a kako nije mogao skupiti novac, odlučio se na prodaju bubrega.

Mladić prodao bubreg za novi iPad

On je putem interneta kontaktirao trgovca organima (crno tržište transplantacije organa iznimno je razvijeno u Kini te čak postoji i 'transplantacijski turizam' koji je navodno popularan među Japancima koji plaćaju veliki novac kako bi presadili organe u Kini) s kojim je prvo potpisao ugovor u kojem se navodi da on dobrovoljno pristaje na prodaju organa te da je sam odgovoran za sve eventualne posljedice i probleme.

Na Kotakuu kažu da je Zheng vjerojatno bio u velikim financijskim problemima jer je pristao na cijenu od 6,510 dolara, dok prema nekim informacijama ta cijena na kineskom crnom tržištu može doseći i do 47 tisuća dolara. Nedugo nakon operacije, kineska je policija u gradu Shijiazhuangu uhitila bandu trgovaca ljudskim organima (posrednike i doktore) s kojima je i Zheng dogovorio prodaju bubrega.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene