Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zanima ih privatnost

Iz CIA-e poručuju: Želimo SVE vaše podatke i želimo ih zauvijek!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
CIA se želi dokopati svih mogućih podataka o ljudima i pohraniti ih kako bi ih mogli analizirati i iskoristiti ako to bude potrebno.

'Želimo se dokopati svih informacija i želimo ih zadržati zauvijek', rekao je na Structure: Data konferenciji izvršni tehnološki direktor CIA-e Ira 'Gus' Hunt i na taj način najavio buduće planove ove agencije. Njegove riječi imaju još veću važnost nakon što su objavljene informacije o dogovorenoj suradnji CIA-e i Amazona na području računarstva u oblaku te neki vjeruju da CIA namjerava iskoristiti Amazonove resurse za pohranu i analizu velike količine podataka.

Pročitajte i ovo Aplikacija za praćenje Država im prati mobitele Rusi bijesni, tvrde da su žrtve suludih i neopravdanih kazni: "To je alat za praćenje u rukama autoritarne vlade" Slika nije dostupna informaciju dobio od novinara? Ćorić objasnio svoju izjavu: "Ako se itko smatra oštećenim, naravno da ću se odazvati pozivu suda"

 Zuckerberg je napravio ono što 'CIA nije uspjela u 60 godina'

Hunt kaže da je svijet danas prepun različitih podataka – od SMS poruka i mailova preko tvitova i videozapisa, a njegova agencija želi imati sve te podatke kako bi mogli 'povezati sve točke'. Naime, on je rekao da informacije imaju vrijednost samo onda kada ih se može povezati s nekim točkama u budućnosti, a s obzirom da oni nemaju te buduće točke s kojima bi mogli povezati informacije, u CIA-u su odlučili prikupiti sve podatke koje mogu i držati ih 'zauvijek' kako bi ih mogli analizirati i upotrijebiti kada i ako zatreba.

Dodao je da bi, zahvaljujući tehnološkom napretku, CIA uskoro mogla procesirati sve informacije kojih su se dokopali o ljudima te se nada da će nakon toga ova agencija moći snimiti i analizirat sve podatke s interneta pa čak i tragove za koje ljudi niti ne znaju da ih stvaraju.

'Vi ste već hodajuća senzorska platforma', rekao je posjetiteljima na konferenciji napomenuvši da su današnji mobilni uređaji opremljeni kamerama, akcelerometrima i geolokacijskim mogućnostima tako da osoba koja se dokopa tih podataka, čak i ako je mobitel ugašen, može znati gdje se nalaze vlasnici tih mobitela i mogu ih pratiti.

 FBI želi nadzor nad – mailovima, društvenim mrežama i Skypeom!

Ukratko, ako u džepu imate ugašen mobitel, CIA (ili netko drugi) u svakom trenutku može znati gdje se nalazite! 'Znate li da je to moguće? Pa, trebali bi to znati', upozorio je posjetitelje konferencije.

Na Huffington Postu kažu da Hunt nije previše govorio o problemima privatnosti (koji su više nego očiti kada je u pitanju prikupljanje svih informacija o ljudima bez njihova znanja), ali je priznao da ti problemi postoje i da vlada i zakoni ne mogu pratiti brzinu kojom napreduje tehnologija. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene