Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregledniji i ljepši

Google testira novi izgled Gmaila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mreži su se pojavile fotografije novog izgleda Gmaila kojeg Google testira već neko vrijeme

Google je posljednje veće promjene u svom e-mail servisu predstavio prije godinu dana kada je podijelio inbox korisnika u tri kategorije – primarne mailove, obavijesti s društvenih mreža i promotivne obavijesti. Ova kompanija sada testira nove promjene u izgledu Gmaila, a kako su otkrili na stranici Geek.com, uskoro bi se izgled ovog mail servisa koji ima stotine milijuna korisnika mogao uvelike promijeniti.

Pročitajte i ovo Konzumacija droge Poražavajući podaci Raste konzumacija droga u Hrvatskoj, a životna dob korisnika sve je niža: Ipak ima i jedna dobra vijest Vili Beroš "Sve će biti transparentno" Beroš o Banožićevim krvnim nalazima: "Nitko doista ništa ne želi niti može tajiti "

'Izgled novog Gmaila puno je čišći i jednostavniji u odnosu na trenutno sučelje', komentirali su na Huffington Postu promjene koje trenutno testira ovaj internetski div – u novom Gmailu Google je izbacio tabove s kategoriziranom poštom (uvedene su nove kategorije u inbox koje su sada prikazane s lijeve strane ekrana), a uvedene su i neke korisne nove opcije poput postavljanja podsjetnika za slanje mailova, to-do liste i slično.

Koristite Gmail? Savjeti koji će vam olakšati svakodnevan rad!

Također, korisnici će moći i 'zakačiti' neke najvažnije mailove tako da uvijek budu u vrhu inboxa kako ne bi zaboravili na njih (tj. bit će na vrhu dok ih sami korisnici ne uklone s vrha inboxa). Ovim promjenama Googleovci žele poboljšati prikaz Gmaila na različitim veličinama ekrana jer se danas Gmailu pristupa na pametnim telefonima s ekranima dijagonale 4-5 inča, phabletima i tabletima s dijagonalama od 5 do 11 inča, odnosno na računalima s velikim monitorima te je novo sučelje prilagođeno različitim veličinama ekrana mobilnih uređaja i računala.

Treba napomenuti da Google i dalje testira novi izgled i nove opcije Gmaila te da nije poznato hoće li ova kompanija u budućnosti uvesti sve ove novitete – postoji mogućnost da će ipak zadržati trenutni izgled, uz neke manje novitete ili će, ako se testiranje pokaže uspješnim, uskoro svim korisnicima omogućiti pristup potpuno novom izgledu svog e-mail servisa.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene