Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže već sljedeći mjesec

Mobilni ratovi: Samsung već priprema konkurenta iPhoneu 6!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung Galaxy Alpha imat će veliki ekran, napredni hardver i metalno kućište, a na tržištu bi se trebao pojaviti prije iPhonea 6

Apple dugo vremena priprema nove modele svojih pametnih telefona te bi ova kompanija već za dva mjeseca trebala predstaviti iPhone 6, a možda i svoj prvi phablet (iako posljednje glasine kažu da će se predstavljanje phableta odgoditi za sljedeću godinu). S obzirom da će iPhone 6 donijeti toliko očekivani veliki ekran čija bi dijagonala trebala iznositi 4,7 inča, brojni analitičari očekuju veliku potražnju korisnika i obaranje prodajnog rekorda u posljednjem ovogodišnjem kvartalu te bi, osim ljubitelja Applea, ovaj model mogao privući i brojne dosadašnje korisnike Androida kojima je najveća mana dosadašnjih modela iPhonea bila premali ekran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mrcina s 5,5 inčnim ekranom! Krajem kolovoza stiže najveći pametni telefon! Slika nije dostupna Težak izbor! Želite smartphone koji nije iPhone? Pogledajte izbor trenutno najboljih telefona!

Počela prodaja Galaxyja S5

U Samsungu su također svjesni kako bi ovaj model Appleovog telefona mogao privući milijune novih korisnika te, kako prenose na Tech Radaru, južnokorejska kompanija već priprema novi model Galaxy pametnog telefona koji će konkurirati iPhoneu 6. Trenutno kodno ime ovog uređaja jest Galaxy Alpha, a dobra vijest za sve ljubitelje Samsunga jest da bi ga trebali predstaviti već sljedeći mjesec, dakle prije predstavljanja iPhonea 6.

Trenutno nema nekih detaljnih informacija o ovom modelu, no glasine kažu kako će to biti kombinacija Galaxyja S5 i posljednjeg modela Galaxy Note phableta. Osim velikog ekrana i snažnog hardvera, trebao bi imati kvalitetnije metalno kućište i još neke nove i napredne opcije.

Inače, informacije o Samsungovom Galaxy top modelu s metalnim kućištem pojavile su se još krajem prošle godine – tada se pisalo kako ova kompanija priprema potpuno novu seriju telefona Galaxy F koja će biti još bolja od top modela Galaxy S serije i čiji će modeli imati metalno kućište. Nakon toga mrežom su kružile informacije kako će, pored Galaxyja S5, Samsung predstaviti i Galaxy S5 Prime s metalnim kućištem i još boljim opcijama, no na kraju se te informacije nisu pokazale točnima.

Mobilna revolucija? Pogledajte što priprema Samsung!

Uskoro se očekuje i predstavljanje novog phableta iz Galaxy Note serije pa bi Samsung, zajedno s Galaxy Noteom 4 koji će konkurirati Appleovom phabletu, mogao predstaviti i model Galaxy Alpha koji će biti direktan konkurent iPhoneu 6, a više informacija o ovim modelima trebali bi saznati već tijekom sljedećeg mjeseca.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene