Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulazimo li u novu eru?

Fascinantno: Pogledajte sve puteve koje je čovjek ikad napravio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek svojim djelovanjem mijenja planet Zemlju iz dana u dan, a djelovanje čovjeka na Zemlju u ravnini je s promjenama koje izazivaju velike prirodne sile.

Ljudi ima toliko na Zemlji da počinjemo mijenjati biologiju, kemiju i geologiju, kojima se elementi poput ugljika i dušika kreću između kopna, mora i atmosfere. Čovjek mijenja i način na koji se voda kreće na globalnoj razini, a gotovo svi ekosistemi na Zemlji, pod utjecajem su čovjeka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 72 mg dnevno Točna doza brusnica ključna u borbi s infekcijama Slika nije dostupna Iako svako nije isto Mlijeko nije krivo za zakrčenje dišnih puteva

Čitava pisana povijest ljudske vrste odigrala se u geološkom periodu nazvanom holocen, odnosno kratkom intervalu, koji se proteže unazad 10.000 godina. no, naše kolektivno djelovanje odvelo nas je prema sasvim nepoznatim horizontima.

Sve veći broj znanstvenika smatra kako smo ušli u novu geološku eru, kojoj je potrebno novo ime, a oni predlažu da se nazove antropocen.

Internetom kruži i video koji promiče tu ideju, a on na fascinantan način prikazuje sve puteve, morske, zračne i kopnene, koje je čovjek ikad izgradio. Pogledajte taj nevjerojatan video.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene