Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Facebook Poke

Samouništive poruke i fotografije: Za što bi koristili ovu aplikaciju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putem nove Facebookove aplikacije korisnici mogu slati poruke, fotografije i videozapise koji će nestati s telefona osobe koja je primila taj sadržaj u roku od 1 do 10 sekundi

Facebook je predstavio novu aplikaciju za iPhone koja korisnicima omogućuje slanje samouništivih poruka, fotografija i videozapisaFacebook Poke. Ova je aplikacija dostupna na App Storeu (ne može se koristiti direktno iz Facebooka, već je potrebno downloadati posebnu aplikaciju) te je s njom Zuckerberg kopirao već postojeću popularnu aplikaciju Snapchat koja također omogućava slanje samouništivih poruka.

Novi način zarade: Facebook počeo s testiranjem naplate slanja poruka

Unutar aplikacije korisnici mogu odabrati žele li prijatelje bocnuti ('poke'), poslati im poruku, fotografiju (kojoj je moguće dodavati tekst i crtati po njoj) ili videozapis. Nakon odabira i napisane poruke, odabrane fotografije ili videa, u gornjem kutu potrebno je odrediti vremensko razdoblje tijekom kojeg će taj sadržaj biti vidljiv primatelju poruke (to je vremensko razdoblje ograničeno na jednu, tri, pet ili deset sekundi) i onda odabrati prijatelja ili prijatelje (moguće je slati poruke većem broju ljudi) i poslati im poruku.

Nakon što prijatelji dobiju ovu poruku, oni će morati kliknuti na obavijest o pristigloj poruci na telefonu i nakon toga će se poruka, fotografija ili video pojaviti na ekranu i počet će odbrojavanje – kada istekne vrijeme koje je pošiljatelj poruke odredio (dakle, od jedne do deset sekundi), poruka nestaje iz telefona i više nije dostupna.

Jedini način na koji primatelji mogu sačuvati dobivenu poruku ili fotografiju jest da snime prikaz ekrana (screenshot), a na Facebooku kažu da će u tom slučaju pošiljatelj poruke dobiti obavijest o tome.

Osim slanja poruka, videa i fotografija, moguće je samo i 'bocnuti' prijatelje, odnosno poslati im praznu poruku – ova je opcija bila iznimno popularna prije nekoliko godina, a s vremenom je dosadila većini korisnika.

Evo kako internet i pametni telefoni uništavaju seksualni život!

Iako je trenutno dostupna samo korisnicima iPhonea, u budućnosti možemo očekivati predstavljanje Facebook Poke aplikacije i za druge platforme poput Androida i Windows Phonea, a Facebook je s vremenom možda ugradi i u mobilnu aplikaciju ove društvene mreže tako da bi se samouništive poruke mogle slati direktno iz Facebook mobilne aplikacije.

S obzirom da bi mnogi korisnici opciju samouništenja sadržaja mogli koristiti za sexting (slanje seksualnih SMS-ova) i slanje (intimnijih) fotografija za koje pošiljatelji ne žele da padnu u krive ruke i da ih vide druge osobe osim onih kojima su poslane, postavlja se pitanje hoće li korisnici takve poruke i fotografije slati putem Facebooka, s obzirom na sve potencijalne probleme s privatnosti koji su vezani uz ovu kompaniju. Naime, iako se sadržaj poslan s ove aplikacije odmah briše iz aplikacije i više nije dostupan na telefonu, on će na Facebookovim serverima ostati pohranjen još najmanje dva dana.

Na Tech Cruncheu kažu da je ova aplikacija iznimno važna Facebooku jer će saznati dodatne detalje o korisnicima i njihovim prijateljima jer u toj kompaniji računaju da će korisnici samouništive poruke, fotografije i videozapise ponajviše razmjenjivati s najboljim prijateljima.

Što mislite o ovoj aplikaciji? Namjeravate li Facebook Poke koristiti za razmjenu poruka s vašim prijateljima? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene