Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno

Facebook potpisao sporazum o privatnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook je postao sedma tvrtka koja je pristala ljudima dati upozorenje ukoliko njihove mobilne aplikacije izvlače osobne informacije iz mobitela i tablet računala.

Kalifornijski odvjetnik Kamal D. Harris je rekao da sporazum uključuje vlastite aplikacije Facebooka, kao i one izrađene od treće strane u nedavno pokrenutom centru za aplikacije.
Sporazum zahtijeva da mobilne aplikacije prikažu svoja pravila o privatnosti prije nego se njihova aplikacija instalira na uređaj. Apple, Google, Amazon, Microsoft, Research in Motion i Hewlett-Packard su, također, potpisali dotični sporazum, piše News.com.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić KURTI I VUČIĆ Što je dogovoreno za Kosovo? Prvi put objavljen tekst EU-a o prijedlogu sporazuma sa Srbijom Aleksandar Vučić Sporazum Srbije i Kosova Što je zapravo dogovoreno za Kosovo: Vučić se danas obraća javnosti

>> Znat će sve: Zuckerbergov novi udar na privatnost?!

No, imamo još jednu vijest . Naime, Facebook je odlučio olakšati svojim korisnicima da poprave svoje greške u postovima te da na taj način izbjegnu neugodno brisanje komentara.

'Primjerice, ako se pridružim nekoj raspravi i napišem dug komentar te napravim neku pravopisnu grešku, bit ću u mogućnosti prepraviti je i to bez potpunog brisanja komentara. Bit će vidljiva i povijest uređivanja komentara, tako da se sačuva potpuni kontekst razgovora. To je sada u procesu izrade i bit će svima dostupno u roku nekoliko dana', kazala je Johanna Peace, glasnogovornica Facebooka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene